Eenvoudig koppelen van vergaderruimtes in Hotel 46

Hotel 46

Koppelbare vergaderruimtes en informatieschermen

De opdracht?

Realiseer een koppelbare vergaderruimte welke eenvoudig om te schakelen moet zijn. De techniek in de ruimtes moeten los van elkaar kunnen functioneren en eenvoudig te koppelen zijn.

De klant?

Hotel 46 is een modern en luxe hotel dat zich op 20 minuten afstand van Eindhoven Airport bevindt. Bezoekers kunnen er even helemaal tot rust komen en genieten van de rustige omgeving in Wintelre.

De oplossing?

Een van de faciliteiten die het hotel biedt zijn de koppelbare vergaderruimtes. Tussen deze vergaderruimtes bevindt zich een schuifwand. De ruimtes zijn ook afzonderlijk van elkaar te gebruiken.

GISB audiovisueel mocht zowel de audiovisuele installatie van deze vergaderruimtes als een narrowcasting systeem in de entree realiseren.

Eenvoudige bediening voor de audiovisuele faciliteiten

De belangrijkste wensen van de klant waren eenvoudige bediening en de mogelijkheid tot het koppelen van de techniek in de ruimtes. In beide ruimtes is dezelfde apparatuur aanwezig.

  • Zo beschikt elke ruimte nu over een bedieningspaneel, een projector met projectiescherm, een aansluitpunt voor de laptop en audioversterking via plafondspeakers.
  • Het knoppenpaneel bevat alléén de nodige knoppen: inschakelen/uitschakelen, harder/zachter en koppelen/ontkoppelen. Op deze manier kan iedereen met de installatie werken, ook als diegene geen ervaring met het systeem heeft.
  • Op de aansluitpunten kunnen laptops met vrijwel alle beeldaansluitingen gekoppeld worden. Wordt er van laptop geswitcht? Dan schakelt de apparatuur automatisch mee.
  • Wanneer je de schuifwand open maakt om een grotere vergaderruimte te creëren, kun je met de knop “koppelen” meteen het geluid en beeld over beide systemen uit laten zenden. Door de hele ruimte is hetzelfde te horen en zien op twee schermen. Wanneer de klant op “ontkoppelen” drukt, kunnen beide ruimtes weer afzonderlijk van elkaar worden gebruikt.

Mobiele installatie in vergaderruimte

Op de eerste verdieping van het hotel bevindt zich nog een extra vergaderruimte. Om de ruimte en vooral ook de installatie zo flexibel mogelijk te maken, heeft GISB hier een groot display met Neets soundbar op een verrijdbaar statief geïnstalleerd.

Deze mobiele opstelling kan naar praktisch elke plek verreden worden om daar een presentatie te geven of te vergaderen. Ook hier hebben we een eenvoudige bediening met knoppenpaneel toegevoegd.

Finishing touch: narrowcasting bij de Entree

Op het narrowcastingscherm bij de ingang is alle nuttige info verpakt in een mooi jasje. We hebben hiervoor gebruik gemaakt van het platform Summit DIS. Op dit scherm wisselen actuele vertrektijden van vluchten vanuit Eindhoven Airport en lokaal weerbericht af met het dagmenu in restaurant Craft.

Andere cases

Dit deden we voor anderen

Hieronder vind je een overzicht van onze cases. Interesse in één van onze oplossingen? Neem dan contact op met GISB.

Klantbeoordeling
Op basis van 72 reviews
9,5