USB videoconferentie

Videobellen

voor elke vergaderruimte

Ben je op zoek naar een professionele oplossing om te kunnen videobellen met collega’s op een andere locatie? Zitten er meerdere deelnemers in de ruimte die verstaanbaar en zichtbaar moeten zijn? Met onze “Bring your own device” of kortweg BYOD oplossingen zoals we op deze pagina beschrijven kun je met elke laptop een videocall starten in een vergaderruimte. Het voordeel van zo’n BYOD oplossing is dat deze met alle webconferencing tools werkt. Of je nu Zoom, Microsoft Teams of Google Meet gebruikt, het werkt allemaal. Jouw laptop is het hart van de oplossing, super flexibel dus!

Hoe werkt het?

In de vergaderruimte plaatsen we de juiste camera, microfoons, luidsprekers en een TV scherm. We hebben hierin diverse oplossingen afhankelijke van de grootte van de ruimte. De videoconference oplossing verbind je via USB met je laptop. Hierdoor krijgt je laptop de beschikking over een extra camera, luidspreker en microfoon. Voor het beeld op het display maken we gebruik van de hdmi verbinding. Op je laptop start je de videoconferentie software die je wilt gebruiken. Dit kan eigenlijk alle software zijn die je maar kunt bedenken. Bijvoorbeeld Skype, Zoom, Go to meeting, Teams, Google Hangout. Etc. In de gebruikte software is altijd een mogelijkheid om te kiezen welke camera en microfoon je wilt gebruiken. Selecteer de apparatuur in de ruimte en je bent klaar om te starten. Wanneer in deze opstelling het beeldscherm van je laptop wilt delen in de meeting gaat dat gewoon op de manier zoals je gewend bent in de software.

Tafelmicrofoon of plafondmicrofoon; voor elke ruimte de juiste oplossing

Of je nu een oplossing zoekt voor een kleine vergaderruimte of voor een grote boardroom, we hebben altijd een passende BYOD oplossing. Voor een kleine vergaderruimte kan een videoconferentie soundbar een perfecte oplossing zijn. Hierbij zijn in één behuizing zowel de camera, de microfoon en de speaker verwerkt. Bij een grotere ruimte is een microfoon onder het display meestal niet meer voldoende om iedereen in de ruimte verstaanbaar te maken. Er kan dan gekozen worden voor systeem met een of meerdere tafelmicrofoons of plafondmicrofoons. Ook kan er gekozen worden voor vaste camera’s of pan tilt zoom cameras die je kunt richten en zoomen. In de grote vergaderruimtes is het vaak wenselijk om de camera te kunnen bewegen om altijd alleen het belangrijkste in beeld te brengen. Wat wel in elke setup terug komt; alle apparatuur wordt op je laptop aangesloten d.m.v. één usb kabel.

Wij denken ook mee in de keuze van een merk. Wat ons betreft is kwaliteit en gebruiksgemak het belangrijkste uitgangspunt voor het samenstellen van de juiste setup. Maar we vinden ook dat in een eenvoudige huddle room de mogelijkheid moet bestaan om voor eenvoudige apparatuur te kiezen. Zo leveren we merken als Barco, Vaddio, Poly, Nureva, Logitech en Konftel. Konftel is een fabrikant die videoconferentie apparatuur beschikbaar maakt voor de ruimte waar budget belangrijk is. De werking is het zelfde; microfoon, speaker en camera worden met één enkele usb kabel aan de laptop gekoppeld. Maak bij ons je wensen kenbaar en we geven een passend advies. Ook denken we met je mee hoe alle kabeltjes netjes kunnen worden weggewerkt zodat alles netjes en idiot proof wordt geplaatst.

Een demo op locatie?

Wil je zo’n BYOD oplossing een keer proberen? Dat kan. We hebben een mobiele demo setup die je kunt testen, we komen er graag mee bij je langs. Neem even contact met ons op voor een afspraak.

Naast deze usb oplossingen hebben we ook nog andere oplossingen voor videobellen in een vergaderruimtes. Kijk op deze pagina voor het overzicht van onze oplossingen.

Gerelateerde cases

Dit deden we voor anderen

Hieronder vindt u een overzicht van onze cases. Interesse in één van onze oplossingen? Neem dan contact op met GISB.

Klantbeoordeling
Op basis van 15 reviews
9,7