Webinar studio

Webinarstudio

voor livestreams, webinars, trainingen en verkooppresentaties

Informatie overdragen aan klanten of cursisten gebeurt steeds vaker online. Als je zelf professionele online cursussen, lessen of trainingen wilt livestreamen, of als je zelf productvideo’s of een webinar op wilt nemen, dan heb je daarvoor de juiste apparatuur nodig. Met de GISB mobiele webinar studio, kan iedere gebruiker heel gemakkelijk zelf opnames maken. De mobiele studio heeft slechts enkele knoppen, waardoor deze zeer eenvoudig te gebruiken is.

Met deze opstelling:

  • Kan iedereen makkelijk een presentatie opnemen.
  • Kun je één of meerdere camera’s gebruiken.
  • Kun je grafische elementen (logo) toe voegen.
  • Kun je powerpoint en camera’s combineren in één beeld.

Onze oplossing

De oplossingen die we bieden moeten gebruikt kunnen worden door mensen die geen techneut zijn. Daarom gebruiken we de Epiphan Pearl Mini als hart van de studio. Hierin zijn alle audio en video settings gecombineerd. Met een druk op de knop start je de opname en de stream.

Het perfecte plaatje

De beeld indeling is geheel naar eigen wens aan te passen. Denk aan de volgende onderdelen:

  • Picture in picture (het combineren van meerdere beelden op een scherm)
  • Grafische elementen toevoegen, zoals een logo of titelbalk
  • (Powerpoint) presentatie toevoegen
  • De camera kun je richten en zoomen
  • Er kan optioneel een tweede camera toegevoegd worden

Bovenstaande punten worden opgeslagen in een zogenaamde preset. Je kunt zo verschillende presets maken voor jouw presentatie en deze wisselen tijdens het opnemen van de video. Zo wordt het voor de gebruiker heel gemakkelijk om te schakelen tussen camera, presentatie of een combinatie daarvan.

De studio koppelen aan Teams of Zoom of een ander platform

Jouw organisatie zal waarschijnlijk al bekend zijn met Teams, Zoom of een ander videoconferentie platform en het is fijn dat je hier gebruik van kunt blijven maken. Maar in deze programma’s loop je ook tegen restricties aan. Je kunt bijvoorbeeld niet livestreamen naar YouTube of naar je website. De livestream opnemen is mogelijk, maar alleen in matige kwaliteit. Ook heb je bij deze programma’s weinig grafische opties.

Het is mogelijk om onze oplossing te koppelen aan Teams of Zoom. Op die manier kun je gebruik maken van alle voordelen van deze custom setup en toch ook gebruik maken van de bekende platforms.

Iedereen goed verstaanbaar

Het is belangrijk dat de sprekers goed te verstaan zijn. Om dit voor elkaar te krijgen maken we gebruik van draadloze dasspeld microfoons. Dit geeft een direct en natuurlijk geluid, in tegenstelling tot een ruimte microfoon. Met een dasspeld microfoon kan de spreker vrij bewegen en blijft de klank altijd hetzelfde.

Verlichting

De verlichting in de opnamestudio is belangrijk voor de kwaliteit van de camerabeelden. Met speciale studio verlichting kan de livestream tot een hoger niveau worden getild. Toch zijn wij ook van mening dat deze speciale verlichting niet altijd noodzakelijk is. Het is veel belangrijker dat de ruimte egaal verlicht is en dat de camera niet tegen de zon in staat te filmen. Met de normale plafondverlichting is het al mogelijk om een goed plaatje te krijgen en je hebt geen last van schaduwvorming. Natuurlijk kunnen wij wel adviseren in een goede oplossing wanneer de verlichting in de ruimte niet voldoende is.

Een demo?

Laten we kijken wat voor jouw wensen zijn. We zijn overtuigd van de oplossingen die we aanbieden en laten deze ook graag aan je zien, dan weet je direct hoe het werkt. Neem vrijblijvend contact op met GISB, je wordt er zeker een stuk wijzer van!

Klantbeoordeling
Op basis van 72 reviews
9,5