Geluidsinstallatie en microfoons

Geluidsinstallatie

en microfoons

Professioneel presenteren? Zorg voor goed geluid!

Geluidsinstallaties en microfoons in vergaderruimtes worden vaak vergeten of onderschat. Maar iedereen die ooit een belangrijke presentatie bijwoonde waarbij de spreker niet te verstaan was, snapt hoe essentieel een goede geluidsinstallatie is.

Een goede geluidsinstallatie is vaak maatwerk. De kwaliteit van het geluid hangt o.a. van:

 • De kwaliteit van de apparatuur;
 • De instellingen van de microfoons;
 • De geluidsprocessoren;
 • De kabels en luidsprekers;
 • De grootte en akoestiek van de ruimte;
 • etc.

Voor de uiteindelijke geluidskwaliteit zijn de plaatsing en instellingen van de apparatuur dus erg belangrijk. Voor veel mensen is dat nog niet zo eenvoudig. Daarom adviseert GISB je graag over een geluidsinstallatie die past bij jouw specifieke situatie.

GISB adviseert én installeert:

 1. Uitsluitend installaties zonder ingewikkelde mengpanelen. Alle ingewikkelde instellingen doen wij op de achtergrond, zodat er niets mis kan gaan.
 2. Onze installaties zijn zo ingeregeld dat wanneer je de schakelaar aanzet, alles meteen werkt. Met één druk op de knop.
 3. Alle microfoons regelen we zó in dat ze niet kunnen gaan fluiten. Dat scheelt weer een hoop ongemakkelijke situaties.

Presentatiemicrofoons

Ben je niet goed verstaanbaar door de microfoon? Vind je het vervelend dat je de microfoon heel dicht bij je mond moet houden? Of nog erger: piept de microfoon bijna continu? Voor iedere toepassing is weer een andere geschikte microfoon.

GISB levert verschillende soorten presentatiemicrofoons, passend bij jouw wensen.

Draadloze handheld en headset microfoons

In veel presentatieruimtes is het praktisch om draadloze microfoons te gebruiken. Een combinatie van handmicrofoons en headsets is voor veel toepassingen geschikt. De ‘hoofdspreker’ heeft vaak een headset en gastsprekers maken vaak gebruik van handhelds. Ook vragen uit het publiek zijn gemakkelijk uit te versterken met een handheld. Als wij professionele microfoons adviseren houden we altijd rekening met het volgende:

 1. De klank van de microfoon moet passen bij de toepassing. Voor zang hebben we andere types dan voor presentaties. Maar er zijn ook types voor meer algemeen gebruik.
 2. Voor draadloze toepassingen werken wij het liefst met microfoons op accu. Wij leveren daarbij een oplaadstation waar de microfoons en headsets na ieder gebruik in geplaatst worden. Zo sta je nooit met een lege microfoon als de presentatie begint.
 3. De draadloze verbinding moet stabiel zijn.

Katheder microfoon

Vaak is een katheder een onderdeel van een presentatieruimte. Hierop kunnen wij een flexibele microfoon plaatsen welke naar de spreker kan worden gericht. Het nadeel van een kathedermicrofoon is dat deze op een vaste plek blijft en dat de spreker dus weinig bewegingsvrijheid heeft.

De juiste geluidsinstallatie

Voor professioneel presenteren is naast een geschikte microfoon belangrijk om voor de juiste luidsprekers te kiezen en om goed te kijken waar deze worden opgehangen voor het beste resultaat. Bij GISB maken we voor kleinere zalen vaak gebruik van plafond- en wandluidsprekers.  Bij grotere ruimtes kunnen plafondluidsprekers ook een oplossing zijn. Vaak wordt daar echter voor grotere luidsprekers gekozen.

Als we je adviseren maken we een professioneel geluidsplan met een inschatting van het benodigde vermogen en aantal luidsprekers. Dit is afhankelijk van allerlei factoren: spraak of ook muziek? Moet de installatie ook voor andere toepassingen geschikt zijn? Wat is de indeling van de ruimte? Moet de installatie mobiel zijn?

Professioneel presenteren met een goede geluidsinstallatie is altijd maatwerk. We geven je graag een vrijblijvend advies. Vul ons contactformulier in en we nemen dezelfde dag nog contact met je op.

Gerelateerde cases

Dit deden we voor anderen

Hieronder vind je een overzicht van onze cases. Interesse in één van onze oplossingen? Neem dan contact op met GISB.

Klantbeoordeling
Op basis van 72 reviews
9,5