MOBO Blended onderwijs

Videoconferentie

voor onderwijs en trainingen

Ben je op zoek naar een professionele oplossing om de lessen die worden gegeven in een klaslokaal te integreren in een videocall zoals Microsoft Teams? Het klaslokaal zit vol met studenten, maar er zijn ook studenten die onderwijs op afstand willen volgen. In dat geval heb je de juiste tools nodig om te zorgen dat de docent goed zichtbaar en verstaanbaar is in het klaslokaal. Maar ook een luidspreker zodat de online studenten ook hoorbaar zijn in het klaslokaal. En vergeet het whiteboard niet, deze moet natuurlijk ook zichtbaar zijn voor de online studenten.  Voor deze manier van digitaal onderwijs hebben we een mooie én betaalbare oplossing bedacht. Een videoconferentieset op statief.

Les geven op afstand

Met de oplossing op deze pagina zorgen we ervoor dat de docent een extra microfoon, luidspreker en camera ter beschikking krijgt op zijn laptop of PC via een USB aansluiting. De microfoon pakt het geluid van de docent op en zorgt dat de docent vrij kan bewegen binnen 3 meter van de microfoon. De camera kan met een afstandsbediening worden bediend zodat de juiste onderdelen van de les continu zichtbaar zijn. De docent kan hierin eenvoudig schakelen tussen vooringestelde posities. Via de luidspreker zijn ook de online studenten goed hoorbaar in de klas wanneer vragen worden gesteld. Bij deze oplossing gebruik je dus een laptop of smartboard waarop de videoconferentie software geïnstalleerd staat. Dit kan eigenlijk alle software zijn die je maar kunt bedenken. Bijvoorbeeld Skype, Zoom, Go to meeting, Teams, Google Hangout. Etc. Bij het starten van de meeting, geef je in de meeting software aan dat je de camera, microfoon in het klaslokaal wil gebruiken. Doorgaans gaat dit automatisch. Daarna ben je klaar om te starten!

Een demo op locatie?

Wil je deze set een keer proberen? Dat kan! We hebben een mobiele demo opstelling die je kunt testen. We komen er graag mee bij je langs. Neem hiervoor even contact met ons op voor een afspraak.

Klantbeoordeling
Op basis van 72 reviews
9,5