Ringleiding voor slechthorenden

Ringleiding

voor slechthorenden (Dovenlus)

Met een ringleiding zorg je ervoor dat slechthorenden met een hoorapparaat zonder storend omgevingsgeluid mee kunnen luisteren naar een presentatie, vergadering, voorstelling, kerkdienst etc. Het geluid komt rechtstreeks op het hoorapparaat binnen. GISB kan je helpen bij het aanleggen van een ringleiding.

Wat is een ringleiding?

Een ringleiding is een metalen lus die wordt aangebracht langs de randen van de ruimte. De ringleiding aanleggen kan bijvoorbeeld achter de plint, onder de vloer of net boven het plafond. De lus wordt vervolgens op een speciale ringleidingversterker aangesloten. De ringleidingversterker zet een audiosignaal (bijvoorbeeld van een microfoon) om in stroom die door de lus gaat. Hierdoor ontstaat een magnetisch veld in de ruimte. De zogenoemde luisterspoel in het hoortoestel kan de verschillen in het magnetisch veld weer omzetten naar een audiosignaal.

De ringleiding voor slechthorenden moet aangesloten te worden op de geluidsinstallatie. Alle geluiden die op deze geluidsinstallatie binnenkomen, kunnen naar de ringleiding worden verzonden. Denk aan microfoons en muziekbronnen.

Wat heeft de gebruiker nodig?

Een gebruiker van een hoortoestel of cochleair implantaat kan het toestel in de zogeheten T-stand zetten om gebruik te maken van de ringleiding. De meeste hoortoestellen kunnen dit direct op het toestel activeren. Omdat hoortoestellen steeds kleiner worden, is deze optie tegenwoordig ook op de streamer – een soort afstandsbediening van het hoortoestel – terug te vinden. Er is geen beperking voor het aantal hoortoestellen in de ruimte. Iedereen met een hoortoestel kan gebruik maken van de ringleiding voor slechthorenden.

Aansluiten en afstellen van ringleiding

De gebruiker kan zelf op het hoortoestel het volume aanpassen. Het is wel van groot belang om de ringleiding zo af te stellen dat deze altijd de juiste veldsterkte behoudt. Een te sterk signaal zal vervormd klinken en een te zwak signaal zal alsnog moeilijk verstaanbaar zijn. Dit komt extra nauwkeurig wanneer meerdere ruimtes beschikken over een ringleiding. GISB zorgt ervoor dat alles perfect op elkaar afgestemd is.

Ringleiding kopen of meer informatie over een ringleiding voor slechthorenden? Vul onderstaand formulier in en we nemen dezelfde dag nog contact met je op.

Gerelateerde cases

Dit deden we voor anderen

Hieronder vind je een overzicht van onze cases. Interesse in één van onze oplossingen? Neem dan contact op met GISB.

Klantbeoordeling
Op basis van 72 reviews
9,5