Beamers, projectieschermen en beeldschermen

Beamer, projectiescherm of beeldscherm kopen

voor vergaderruimte

Op zoek naar een goede presentatieoplossing voor jouw vergaderruimte? Voordat je besluit om een beamer en projectiescherm, beeldscherm of display te kopen, zorg dat je weet waar je op moet letten. In dit artikel helpen we je een keuze te maken bij wat jou past.

Audiovisueel specialist GISB levert en installeert voor jouw presentatie- of vergaderruimte onder andere:

 1. Beamers & projectieschermen
 2. Beeldschermen

1. Beamers en projectieschermen

Wanneer je een grote ruimte hebt is een beamer in combinatie met een projectiescherm meestal prijstechnisch een aantrekkelijke keuze ten opzichte van een heel groot beeldscherm.

Beamers zijn al lang niet meer die zoemende, traag opwarmende apparaten van jaren geleden. Veel beamers hebben nu een laser als lichtbron, in plaats van een gewone lamp. Deze laserbeamers zijn binnen enkele seconden klaar voor gebruik en maken praktisch geen geluid tijdens het koelen. Ze gaan veel langer mee dan een lampbeamer én hebben nauwelijks onderhoud.

Twijfel je nog of je een beamer wilt kopen? Wij zetten de belangrijkste punten bij de keuze voor een beamer voor je op een rij:

 1. Lichtopbrengst. De benodigde hoeveelheid hangt o.a. af van het omgevingslicht en de grootte van het projectiescherm. Als je ons laat weten wat voor ruimte het betreft, dan maken wij graag een berekening van de benodigde hoeveelheid licht.
 2. De lens van de beamer. De lens in een beamer bepaalt vanaf welke afstand de beamer kan projecteren. Zo zijn er beamers die heel dichtbij het projectiescherm hangen, maar ook die juist van een grote afstand projecteren.
 3. De resolutie en beeldverhouding. Wij bieden meestal full HD beamers aan, deze projecteren in een 16:9 verhouding. Dat is makkelijk aangezien alle laptops ook 16:9 zijn.

Het type beamer dat je het beste kunt kopen, is afhankelijk van de vergaderruimte. We adviseren je graag wat in jouw vergaderruimte de beste oplossing is.

Projectiescherm

Zonder een goed projectiescherm mis je een groot deel van de capaciteiten van je beamer. Projectieschermen zijn er in verschillende soorten en maten.

 • Een vast doeken met lijstwerk.
 • Een electrisch projectiescherm dat na gebruik weer netjes oprolt.
 • Daarnaast zijn er veel mogelijkheden om projectiescherm aan een wand of in een plafond te monteren.
 • Verder levert en installeert GISB ook speciale (matte) whiteboards en whiteboardwanden waar je ook goed op kunt projecteren.

De grootte van het projectiescherm wat je het beste kunt kopen, is volledig afhankelijk van de ruimte. Let hierbij op de kijkafstand voor de kijkers (die het verste weg zitten) en de plafondhoogte. Uiteraard adviseren we je graag over de perfecte grootte voor jouw vergaderruimte. Neem hiervoor even contact met ons op.

2.  Beeldschermen

Wanneer de afstand tussen gebruiker en beeld relatief klein is, is een beeldscherm (display) meestal een betere optie dan een beamer en projectiescherm. Door de hogere pixeldichtheid geven beeldschermen dichtbij een scherper resultaat dan een beamerprojectie. Ook zijn displays een slimme keuze wanneer er veel lichtinval of omgevingslicht is: aangezien displays zelf ook licht uitstralen blijft het beeld dan beter intact.

De belangrijkste eigenschappen van een beeldscherm op een rijtje:

 • Lichtopbrengst van een scherm:
 • De resolutie van het beeldscherm is uiteraard belangrijk, hoe hoger hoe scherper het beeld.
 • Input van het beeldscherm. Kijk welke mogelijkheden je nodig hebt om te koppelen. Wij leveren bij GISB vrijwel altijd displays met HDMI-aansluiting.
 • Garantie op een scherm. Standaard krijg je drie jaar garantie op de schermen die we leveren. Eventueel kun je dit uitbreiden tot vijf jaar.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gerelateerde cases

Dit deden we voor anderen

Hieronder vind je een overzicht van onze cases. Interesse in één van onze oplossingen? Neem dan contact op met GISB.

Klantbeoordeling
Op basis van 72 reviews
9,5