Draadloos presenteren

Draadloos presenteren

met een draadloos presentatiesysteem

Overweeg je een draadloos presentatiesysteem voor je vergaderruimte? Zorg dan dat je weet waar je op moet letten. Draadloos presenteren kan heel handig zijn. Maar je laptop draadloos verbinden (zonder VGA of HDMI kabel) heeft ook (belangrijke) nadelen voor de kwaliteit van je presentatie. In dit artikel helpen we je bij het maken van de juiste keuze.

Een van de draadloze presentatiesystemen die we bij GISB voor onze klanten installeren, is de Barco Clickshare. Net zoals bij alle andere systemen om draadloos te presenteren, streamt de Barco Clickshare het beeld van je laptop draadloos naar de beamer of tv.

Geen onnodige kabelspaghetti of ingewikkeld zoeken naar kabelaansluitingen klinkt ideaal. Toch heeft draadloos presenteren ook nadelen.

Veel draadloze presentatiesystemen geven (grote) kans op storing, is onze conclusie na jarenlange praktijkervaring. De uitzondering hierop is wat ons betreft de Barco Clickshare. Inmiddels hebben we dit draadloze presentatiesysteem al bij heel wat klanten geïnstalleerd.

Draadloos presenteren: hoe werkt de Barco Clickshare?

In het kort: de Barco Clickshare is een tool om draadloos te presenteren, om draadloos beelden van je laptop naar een beamer of tv te verzenden. Het systeem bestaat uit twee onderdelen:

 1.    De Clickshare USB dongle je met je laptop verbindt.
 2.    Het Barco basisstation welke geplaatst wordt bij de beamer of de tv.

De USB dongle verbindt via een eigen, losstaand draadloos netwerk met de ontvanger. Je kunt met je laptop dus doen wat je wilt, zonder dat dit invloed heeft op de verbinding. Het maakt niet uit op welk wifi netwerk je zit. Deze eigenschap maakt de Barco Clickshare heel sterk.

De voor- en nadelen van dit draadloos presentatiesysteem

Bij GISB hebben we geen aandelen in Barco. Wij zijn ervaren techneuten die baat hebben bij tevreden klanten. Wij zoeken altijd naar de beste oplossingen voor onze klanten. En Barco heeft het met de Clickshare voor elkaar gekregen om een heel goed systeem om draadloos te presenteren op de markt te zetten.

Voordelen

 • De draadloze verbinding is heel stabiel.
 • Je kunt snel met meerdere mensen tegelijk content delen.
 • Het werkt eenvoudig.
 • Het werkt voor zowel Apple als Windows gebruikers.
 • Er staat een gebruikersinstructie op het scherm als je het scherm opstart.
 • Er zijn geen kabels meer nodig.

Wij zijn oprecht enthousiast over dit draadloos presentatiesysteem. Toch zijn er een paar kritische noten die je moet overwegen.

Nadelen

 • De Barco Clickshare is minder geschikt voor de grotere zalen, uitgebreide of belangrijke videopresentaties.
 • Touch via draadloos loopt toch altijd wat achter. Die vertraging werkt niet prettig voor gebruikers
 • Het draadloos presenteren vanaf een telefoon of tablet werkt prima. Hiervoor moeten we de Barco Clickshare wel integreren in het bedrijfsnetwerk. Dit vraagt echter wel een goede wifiverbinding.

De Clickshare modellen

Zelf ervaren? Neem contact op!

De Barco Clickshare is een heel mooi apparaat dat perfect past bij onze visie. Het is een stabiel draadloos presentatiesysteem, het ziet er goed uit en werkt eenvoudig. Wilt u meer weten over de mogelijkheden van draadloos presenteren? Of wilt je de Clickshare zelfs een proberen? Vul ons contactformulier in en we nemen dezelfde dag nog contact met je op.

Gerelateerde cases

Dit deden we voor anderen

Hieronder vindt u een overzicht van onze cases. Interesse in één van onze oplossingen? Neem dan contact op met GISB.

Klantbeoordeling
Op basis van 13 reviews
9,6