Ctouch-touchscreens en smartboards

Ctouch-touchscreen

smartboard kopen?

Overweeg je een Ctouch touchscreen of smartboard voor in je vergaderruimte?
Zorg dan dat je weet waar je op moet letten. Want wat zijn belangrijke eigenschappen? En wanneer heeft een touchscreen of smartboard nu echt toegevoegde waarde? In dit artikel helpen we je bij het maken van de juiste keuze.

Ctouch-touchscreen/smartscreen/smartboard

In dit artikel vatten we alle ‘slimme schermen’ zoals de
Ctouch-touchscreen, het smartboard en de Microsoft Surface hub samen onder de noemer touchscreen. Er zijn verschillende merken en uitvoeringen op de markt, met elk hun voor- en nadelen. GISB adviseert je graag over wat in jullie situatie de beste optie is. Dit is namelijk helemaal afhankelijk van jouw situatie.

In het algemeen heb je 2 keuzes bij de aanschaf van een slim scherm:

  • Een touchscreen zonder geintegreerde PC
  • Een touchscreen met geïntegreerde Windows PC

1. Touchscreen zonder geïntegreerde PC

Er zijn verschillende toepassingen van touchscreens. De basis touchscreens werken standalone. In het scherm zit een whiteboardfunctie verwerkt, waardoor je er ook op kunt schrijven. Wanneer je op dit type touchscreen je laptop aansluit met HDMI om een presentatie te geven, kun je op het touchscreen aantekeningen over je presentatie heen maken. Je gebruikt het dan als een soort whiteboard overlay om iets te highlighten. De aantekeningen die je hebt gemaakt, kun je vervolgens als screenshot opslaan op het scherm als je ze wilt bewaren. Meestal kun je deze ook op een USB stick zetten.

Met een extra USB aansluiting van de touchscreen naar de laptop kun je in veel gevallen ook je laptop besturen met het touchscreen. Dan werkt het touchscreen als een soort muis.

Onze ervaring is dat dit soort veel basic touchscreens (zonder geïntegreerde pc) prachtig zijn voor in vergaderruimte, maar uiteindelijk vaak niet gebruikt worden. Meestal omdat ze niet supersimpel zijn of voorzien in wat in de meeste vergaderruimtes nodig is om effectief te werken. Denk aan toegang tot de server, opslaan van aantekeningen, bestanden direct kunnen delen, etc.

2. Touchscreen met geïntegreerde Windows PC

In dit geval krijg je eigenlijk een grote computer met scherm in de vergaderruimte.

Bij deze optie hoef je geen laptop op het scherm aan te sluiten om te kunnen werken. Je touchscreen is je computer. Wanneer je nu aantekeningen maakt bij je PowerPoint slide, kun je deze direct mee op slaan. Als het scherm aan het netwerk van je bedrijf wordt gekoppeld, kun je deze aantekeningen overal terugzien.

Geen foto’s van whiteboards meer dus! Een week later, wanneer je nog eens die presentatie opent, vind je dezelfde aantekeningen terug.

Een Ctouch-touchscreen in uw organisatie

Een koppeling met je IT-omgeving is in onze visie noodzakelijk voor een optimale werking van je touchscreen/smartboard. Zonder deze integratie heb je geen toegang tot je mappen en bestanden op het scherm. Ook gemaakte aantekeningen kun je bijvoorbeeld niet opslaan.

Een Ctouch-touchscreen of een ander smartboard kan een mooie toevoeging zijn aan je vergaderruimte. Toch zien we te vaak dat door “halve” implementatie dit mooie scherm uiteindelijk nauwelijks gebruikt wordt omdat het ingewikkeld werkt of niet goed geïntegreerd is in de lokale IT-omgeving.

Bedenk dat meestal geldt: hoe meer functies, hoe ingewikkelder te gebruiken en hoe meer instructies je zult moeten geven. Weeg daarom de voor- en nadelen goed af voordat je een smartboard of touchscreen gaat kopen.

En: er zijn meer mogelijkheden voor je (vergader)of presentatieruimte dat functioneel is én een strak design heeft. Er zijn waarschijnlijk meer opties dan je nu denkt. Daarom denkt GISB graag met je mee wat in jullie situatie de beste (presentatie-) of audiovisuele oplossing is en hoe die technisch goed geïnstalleerd kan worden.. Zodat je er jaren later nog plezier van hebt. Meer weten? Vul onderstaand formulier in en we nemen dezelfde dag nog contact met je op.

Gerelateerde cases

Dit deden we voor anderen

Hieronder vindt u een overzicht van onze cases. Interesse in één van onze oplossingen? Neem dan contact op met GISB.

Klantbeoordeling
Op basis van 13 reviews
9,6