Videoconferentie oplossingen

Videoconferentie

Apparatuur voor videovergaderen

U bent op zoek naar een manier om in uw vergaderruimte te videobellen met een groep collega’s op een andere locatie? Aan tafel zitten meerdere deelnemers die verstaanbaar moeten zijn, en het moet mogelijk zijn om uw presentatie te delen met alle deelnemers in de call?

Momenteel kruipt u wellicht nog met meerdere personen achter één laptop of conferentietelefoon, maar dat moet toch anders kunnen? Jazeker, er zijn verschillende oplossingen met betrekking tot videoconferentie en videovergaderen.

Het doel van onze oplossingen

De videoconferentie oplossingen die wij plaatsen, hebben als doel:

 1. Zorgen dat iedereen aan tafel zichtbaar en verstaanbaar is in de videoconferentie. Of het nu een grote of een kleine ruimte betreft.
 2. Zorgen dat de gebruikte ‘video’ techniek ook aansluit bij de IT infrastructuur van het bedrijf. Alleen dan kunnen we naadloos integreren en dus ook zorgen dat het gemakkelijk werkt. Ook bijvoorbeeld functies als het delen van bestanden ed. zijn alleen dan mogelijk.
 3. Zorgen dat er niet overal kabels op tafel komen liggen. Alle microfoons, camera’s, luidsprekers en daarbij horende bekabeling integreren we in de ruimte.
 4. Zorgen dat akoestiek, verlichting en verduistering in orde zijn.

Er zijn verschillende oplossingen voor videovergaderen te krijgen op de markt. In basis proberen wij echt aan te sluiten bij het bestaande IT netwerk. Bij voorkeur moet de tool volledig geïntegreerd zijn in de IT omgeving en niet een losstaand ding zijn. Dit maakt het digitaal vergaderen en samenwerken ook makkelijker en veiliger.

Wat kunnen wij voor u doen?

In basis zijn er drie typen videoconferencing apparatuur die wij aanbieden. Bij GISB zoeken we samen met u naar een oplossing die bij u past en we zorgen ervoor dat deze in uw vergaderruimte wordt geïmplementeerd.

USB videoconferentie oplossingen

De USB videoconferentie oplossingen bestaan doorgaans uit een microfoon, een luidspreker en een camera. Door middel van één usb kabel sluit u deze aan op een laptop. Op de laptop of pc wordt de software gestart die men wil gebruiken.

Voordelen:

 • Te gebruiken met alle denkbare platforms
 • Met alle moderne laptops te gebruiken. Zowel Apple, Windows als Linux
 • Lage investering

Nadelen:

 • Het systeem werk niet standalone, u heeft altijd een laptop nodig
 • Het vereist een kleine instelling aan de laptop. De software moet immers wel weten dat deze de andere microfoon en camera dient te gebruiken.

Teams en Skype for business oplossingen voor uw vergaderruimte

Wilt u nu niet elke keer een laptop aansluiten, maar direct kunnen videobellen in een vergaderruimte zonder gedoe? Dan werken wij met hardware oplossingen van Polycom en Extron. Deze kunnen we naadloos integreren in uw vergaderruimte. Er zijn verschillende setups voor ruimtes van klein tot groot.

Voordelen:

 • De ruimte is 24/7 klaar voor gebruik
 • Er is geen externe laptop meer nodig voor een overleg en de bediening is eenvoudig
 • Ingeplande calls staan altijd klaar voor gebruik in de ruimte
 • In de apparatuur zit een adresboek waardoor u snel kunt bellen.

Nadelen:

 • De apparatuur is enkel te gebruiken met Teams of Skype. Niet met andere platforms.

Lifesize oplossingen voor videoconferentie

Als u op zoek bent naar een high end oplossing met dito platform om te videovergaderen, dan is dit wat u nodig heeft. Lifesize ontwikkelt zowel de software als de hardware en is erin geslaagd om deze heel sterk met elkaar te integreren. Of u nu gebruik maakt van uw telefoon, tablet, uw computer of de apparatuur in de vergaderruimte, overal is de bediening identiek en videokwaliteit zeer hoog.

Voordelen:

 • Zeer hoge beeldkwaliteit
 • Eenvoudige bediening
 • De ruimte is 24/7 klaar voor gebruik
 • Er is geen externe laptop meer nodig voor een overleg
 • Ingeplande calls staan altijd klaar voor gebruik in de ruimte
 • In de apparatuur zit een adresboek waardoor u snel kunt bellen.

Nadelen:

 • De apparatuur is enkel te gebruiken met Lifesize cloud. Niet met andere platforms. Overigens is er wel een integratie mogelijk met Skype for Business.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van videovergaderen in uw organisatie? Neem dan vrijblijvend contact op met GISB.

Gerelateerde cases

Dit deden we voor anderen

Hieronder vindt u een overzicht van onze cases. Interesse in één van onze oplossingen? Neem dan contact op met GISB.

Klantbeoordeling
Op basis van 13 reviews
9,6