FAQ

Wat is de betekenis van webinar of webcast?

Webinar betekenis: een samenvoeging van “web” en “seminar”. Het is een workshop, lezing, college of iets anders van informatieve aard waar alleen online publiek bij aanwezig is. Een webinar kent verschillende synoniemen, zoals webcast en online seminar. Een webinar kan vooraf opgenomen zijn, maar meestal wordt deze live uitgezonden. In de ruimte waar de spreker staat is een camera en microfoon aanwezig. De presentatie wordt over het internet gestreamd en vervolgens bekeken op een tablet, laptop, pc of smartphone. De kijker hoeft hiervoor geen app te installeren. Een webcast kan verspreid worden via een link. Het is mogelijk om deze te beschermen met een wachtwoord, zodat alleen de genodigden de webinar kunnen volgen. Op deze manier kan zeer gemakkelijk een groot publiek bereikt worden.

Hoe werkt een webinar?

Webinars worden steeds interactiever. Zo lopen er naast het videobeeld van de spreker ook PowerPoint slides mee. Deze sheets worden door de spreker beheerd en lopen dus gedurende de hele presentatie mee voor ondersteuning. De kijker kan zelf kiezen of hij de videobeelden of de PowerPoint slides fullscreen wil zien, of juist naast elkaar. Bij bepaalde webinars kunnen de kijkers zelfs vragen stellen of polls invullen welke door de spreker live beantwoord kunnen worden.

Webinars worden steeds populairder. De belangrijkste redenen hiervoor zijn locatie onafhankelijkheid, kostenbesparing en persoonlijkheid. De webinars kunnen overal bekeken worden. Doordat iedereen de webcast kan bekijken, hoeft de presentatie maar een enkele keer gegeven te worden. Mede door de overzichtelijke video, sheets en interactie blijft de informatie bij de kijkers beter hangen dan bij een seminar.

Live uitgezonden of later terugkijken

Meestal wordt een live uitgezonden webinar ook opgeslagen en beschikbaar gesteld om later terug te kijken. Dit is ook erg nuttig bij een online college. De kijker is helemaal vrij in het uitzoeken van een tijdstip om de webinar of het online college terug te kijken. De presentatie of les hoeft dus maar één keer gegeven te worden.

Bent u op zoek naar de nodige apparatuur voor het maken en opnemen van uw webinar, vergaderingen of presentaties. Kijk dan eens bij onze livestreamoplossingen of neem contact met ons op. We hebben goede oplossingen voor zowel het opnemen als het beheren van de webinars.

Klantbeoordeling
Op basis van 24 reviews
9,2

Nieuws

Webinar videoconferentie oplossingen
27 september 2020
Webinar videoconferentie oplossingen

Op 1 september gaven we een online presentatie over de verschillende videoconferentie oplossingen voor vergaderruimtes. Op deze pagina kun je de presentatie terug kijken. Stel […]

GISB is Barco Silver en CX partner!
27 augustus 2020
GISB is Barco Silver en CX partner!

Wij zijn officieel Barco CX partner en mogen de nieuwste ClickShare Conference CX lijn leveren! Met dit nieuwe product uit de ClickShare-reeks kun je niet […]

Veelgestelde vragen

Niet alle tablets hebben de mogelijkheid om via een kabel aangesloten te worden op een extern beeldscherm of tv. Om te weten of u uw tablet kunt aansluiten op een tv moeten we eerst weten welke mogelijkheden de tablet heeft. Daarom maken we onderscheid tussen de meest gebruikte tablets.


Lees meer

Tegenwoordig werken we steeds vaker online samen. Het wordt steeds normaler om met veel nieuwe mensen met verschillende skills contact te hebben. Het is veel makkelijker om een online meeting te plannen dan elkaar fysiek op te zoeken. Om die reden zien we steeds meer vergaderruimtes ingericht met Collaboration tools en videoconferentie oplossingen. De laatste tijd wint de kleinere ruimte met deze apparatuur aan populariteit; de zogenaamde huddle room.


Lees meer

Het aansluiten van uw laptop op een tv kan op twee manieren: verbinden met een kabel of draadloos verbinden.


Lees meer

De betekenis van narrowcasting? Narrowcasting is een moderne manier om informatie en reclame uitingen te verspreiden via beeldschermen. Dit kan informatie voor uw eigen personeel zijn of voor bezoekers. Narrowcasting klinkt misschien onbekend, maar u heeft er waarschijnlijk al dagelijks mee te maken.


Lees meer