FAQ

Laptop aansluiten op tv, hoe moet ik dit doen?

Verbinden met een kabel

Om uw laptop op de tv te kunnen aansluiten met behulp van een kabel, is het eerst van belang om te bekijken welke aansluitingen uw tv en de laptop hebben. Gebruik bij voorkeur een HDMI-kabel. Bijna alle tv-schermen hebben tegenwoordig een HDMI-aansluiting. Een HDMI-kabel ziet er als volgt uit:

Soms hebben uw laptop en uw TV geen een aansluiting gemeen. De nieuwe Apple Macbooks hebben bijvoorbeeld alleen nog maar USB-C. Het kan ook zo zijn dat u een VGA/DVI/Displayport aansluiting heeft. Gebruik dan een adapterkabel voor het koppelen van uw laptop aan de tv.

Let op: bij VGA gaat audio niet via de kabel naar de TV. Het geluid zal uit de speakers van uw laptop blijven komen.

Wanneer de verbinding tussen de laptop en tv gemaakt is, moeten we op de tv de input selecteren. Het knopje waarmee u dit kunt doen, heet meestal “input” of “source” op de afstandsbediening. Kies de ingang waar de kabel op aangesloten is. De naam/nummer staat altijd bij de aansluiting.

Draadloos verbinden

U kunt uw laptop op verschillende manieren draadloos verbinden met uw tv. Heeft u een smart-tv? Dan is de kans groot dat u zonder extra benodigdheden draadloos naar uw tv kunt streamen. Dit kan vaak met apps zoals YouTube. Hiervoor hoeven uw tv en laptop alleen maar in hetzelfde wifinetwerk te zitten.

Heeft u geen smart-tv? Dan kunt u om draadloos te streamen van pc of laptop naar tv gebruik maken van draadloze streamingsystemen zoals Google Chromecast of Microsoft Miracast. De enige vereiste van uw tv is een HDMI-ingang. Chromecast en Miracast zijn erg leuke apparaten voor thuisgebruik. Bent u op zoek naar een professionele oplossing voor in uw vergaderruimte? Kijk dan eens op onze pagina “draadloos presenteren”.

Heeft u nog geen beeld?

Klaar met het aansluiten van uw laptop op uw tv, maar nog geen beeld? U kunt proberen of u wel beeld krijgt door de resolutie lager te zetten. Ga hiervoor naar het bureaublad van uw laptop en klik op de rechtermuisknop. Kies beeldscherminstellingen. Op deze pagina ziet u een animatie met twee schermen. Nummer 1 is het scherm van uw laptop en nummer 2 is de aangesloten TV. Klik op nummer 2 en zet de resolutie lager. Werkt het nu wel? Dan is de kans groot dat de HDMI-kabel vervangen moet worden voor een nieuwere versie.

Bent u op zoek naar uitgebreide mogelijkheden op uw tweede beeldscherm? Kijk dan bij de FAQ “hoe stel je een tweede beeldscherm in op je laptop of pc?” Hebben uw apparaten andere aansluitingen en weet u niet hoe u deze op elkaar aansluit? Kijk dan bij de FAQ “Welke aansluiting gebruik ik voor beeld”.

Als u vaker problemen heeft met het aansluiten van uw laptop op uw tv of monitor, neem dan contact met ons op. Wij kunnen u voorzien van een goed advies.

Klantbeoordeling
Op basis van 24 reviews
9,2

Nieuws

Webinar videoconferentie oplossingen
27 september 2020
Webinar videoconferentie oplossingen

Op 1 september gaven we een online presentatie over de verschillende videoconferentie oplossingen voor vergaderruimtes. Op deze pagina kun je de presentatie terug kijken. Stel […]

GISB is Barco Silver en CX partner!
27 augustus 2020
GISB is Barco Silver en CX partner!

Wij zijn officieel Barco CX partner en mogen de nieuwste ClickShare Conference CX lijn leveren! Met dit nieuwe product uit de ClickShare-reeks kun je niet […]

Veelgestelde vragen

Niet alle tablets hebben de mogelijkheid om via een kabel aangesloten te worden op een extern beeldscherm of tv. Om te weten of u uw tablet kunt aansluiten op een tv moeten we eerst weten welke mogelijkheden de tablet heeft. Daarom maken we onderscheid tussen de meest gebruikte tablets.


Lees meer

Tegenwoordig werken we steeds vaker online samen. Het wordt steeds normaler om met veel nieuwe mensen met verschillende skills contact te hebben. Het is veel makkelijker om een online meeting te plannen dan elkaar fysiek op te zoeken. Om die reden zien we steeds meer vergaderruimtes ingericht met Collaboration tools en videoconferentie oplossingen. De laatste tijd wint de kleinere ruimte met deze apparatuur aan populariteit; de zogenaamde huddle room.


Lees meer

Webinar betekenis: een samenvoeging van “web” en “seminar”. Het is een workshop, lezing, college of iets anders van informatieve aard waar alleen online publiek bij aanwezig is. Een webinar kan vooraf opgenomen zijn, maar meestal wordt deze live uitgezonden.


Lees meer

De betekenis van narrowcasting? Narrowcasting is een moderne manier om informatie en reclame uitingen te verspreiden via beeldschermen. Dit kan informatie voor uw eigen personeel zijn of voor bezoekers. Narrowcasting klinkt misschien onbekend, maar u heeft er waarschijnlijk al dagelijks mee te maken.


Lees meer