FAQ

Wat is een huddle room?

Tegenwoordig werken we steeds vaker online samen. Het wordt steeds normaler om met veel nieuwe mensen met verschillende skills contact te hebben. Het is veel makkelijker om een online meeting te plannen dan elkaar fysiek op te zoeken. Om die reden zien we steeds meer vergaderruimtes ingericht met Collaboration tools en videoconferentie oplossingen. De laatste tijd wint de kleinere ruimte met deze apparatuur aan populariteit; de zogenaamde huddle room.

De voordelen van een huddle room

Een huddle room is een kleine multifunctionele (vergader)ruimte voor overleg. Meestal biedt een huddle room plaats aan 2 tot 6 personen. Ze zijn bedoeld om snel nieuwe ideeën te delen zonder al te veel te hoeven voorbereiden. Vaak vindt u meerdere huddle rooms binnen een kantoor. Hierdoor kunnen medewerkers zonder een vergaderruimte te plannen even apart gaan zitten voor een overleg, zonder anderen te storen. Ook voor bijvoorbeeld een sollicitatiegesprek, presentatie of een telefoongesprek is een huddle room geschikt. Omdat ze minder groot en ‘officieel’ zijn dan een vergaderruimte zijn huddle rooms erg toegankelijk voor iedereen.

Vaak worden de wanden van een huddle room van doorzichtig materiaal gemaakt. Hierdoor kan iedereen van een afstand gemakkelijk zien of de ruimte nog beschikbaar is. Uiteraard kan een huddle room ook bij een room-booking systeem betrokken worden. Hiermee verliest de ruimte wel een deel van de toegankelijke functie.

De onderdelen van een huddle room

Een huddle room bestaat meestal uit de volgende onderdelen:

  • Comfortabel meubilair
  • Een display waarop een laptop aangesloten kan worden
  • Een whiteboard
  • Een videoconferentie systeem
  • Wifi en stroomvoorziening

De audiovisuele hulpstukken in een huddle room hoeven niet zo uitgebreid te zijn als in een grote vergaderruimte. Ze moeten vooral simpel en doeltreffend zijn. De techniek moet makkelijk werken voor iedereen en direct na gebruik klaar staan voor de volgende gebruiker.

Bent u benieuwd naar de audiovisuele mogelijkheden binnen uw huddle room? Neem dan contact met ons op of kijk op onze pagina vergaderruimtes.

Klantbeoordeling
Op basis van 42 reviews
9,4

Nieuws

Trainingssessie 29-04-22
15 april 2022
Trainingssessie 29-04-22

Barco Clickshare Op 29 april om 10.00 geven we een gratis online training over het gebruik van Barco Clickshare.  In deze training nemen we de […]

De klant aan het woord; PGO Support!
31 maart 2022
De klant aan het woord; PGO Support!

Cathy Kool, facilitair manager PGO Support Een van de eerste klanten van GISB aan het woord vandaag. In 2017 hebben we in samenwerking met Totaal […]

Veelgestelde vragen

Het aansluiten van uw laptop op een tv kan op twee manieren: verbinden met een kabel of draadloos verbinden.


Lees meer

Webinar betekenis: een samenvoeging van “web” en “seminar”. Het is een workshop, lezing, college of iets anders van informatieve aard waar alleen online publiek bij aanwezig is. Een webinar kan vooraf opgenomen zijn, maar meestal wordt deze live uitgezonden.


Lees meer