FAQ

Welke beamer of beeldscherm kies ik voor mijn ruimte?

Een beamer met projectiescherm in een grote presentatie- of vergaderruimte

In presentatieruimtes die plaats bieden aan meer dan 25 personen plaatsen we meestal een beamer met een projectiescherm. De belangrijkste afweging hierbij is de grootte van het beeld. Bij grote ruimtes is een groot presentatiebeeld veel makkelijker en minder kostbaar haalbaar met een beamer dan met een grote tv. Ook zijn dit soort ruimtes vaak ‘multifunctioneel’. De ene dag is de beamer nodig, de volgende dag niet. Dan kan het projectiescherm weer netjes opgerold en uit het beeld verwijderd worden. De grootte van het projectiescherm  en het type beamer zijn afhankelijk van de toepassing en grootte van de ruimte. Kijk zeker eens op onze pagina over projectors en beeldschermen voor meer informatie over de verschillende types projectors. Op deze pagina staan ook meer verschillen tussen projectors en beeldschermen.

Uiteraard is een groot beeldscherm of zijn meerdere losse beeldschermen ook een mogelijkheid in uw presentatieruimte. Meerdere losse schermen verdeeld in de ruimte kunnen weer andere opties geven dan een grote. Indien uw voorkeur uitgaat naar een beeldschermoplossing in een grotere presentatieruimte dan kunt u ook eens kijken bij onze videowalls.  Hierbij wordt met meerdere beeldschermen één groot beeld gevormd.

Een professioneel beeldscherm in een vergaderruimte

In de kleinere vergaderruimtes plaatsen we eigenlijk altijd beeldschermen. Vaak geeft dit toch net een wat beter plaatje dan een projectiescherm. Een beeldscherm is namelijk veel minder gevoelig voor externe lichtbronnen zoals ramen en lampen dan een wit projectiescherm. Onze beeldschermen kunnen we op allerlei manieren monteren. We hebben hierin ook goede oplossingen voor montage aan plafonds en aan eenvoudige gipswanden.

Hoe groot moet het beeldscherm in uw vergaderruimte zijn?

Dit is afhankelijk van meerdere factoren en eigenlijk niet zwart op wit vast te leggen. Voor een goed advies kunt u het beste contact met ons opnemen. We kunnen u wel alvast een indruk geven met onderstaande tabel.

Klantbeoordeling
Op basis van 35 reviews
9,2

Nieuws

Trainingssessie 28-01-22
11 januari 2022
Trainingssessie 28-01-22

Onderwerp: Teams Rooms Een absolute aanrader als je net even meer wilt weten over de mogelijkheden van een Teams Rooms.Tijdens deze sessie komt alles aan […]

Nieuwe showroom GISB
7 januari 2022
Nieuwe showroom GISB

Na een aantal weken hard werken en (bijna letterlijk) stof happen is onze showroom klaar voor gebruik! Het zal niemand ontgaan zijn maar de laatste […]

Veelgestelde vragen

Niet alle tablets hebben de mogelijkheid om via een kabel aangesloten te worden op een extern beeldscherm of tv. Om te weten of u uw tablet kunt aansluiten op een tv moeten we eerst weten welke mogelijkheden de tablet heeft. Daarom maken we onderscheid tussen de meest gebruikte tablets.


Lees meer

Tegenwoordig werken we steeds vaker online samen. Het wordt steeds normaler om met veel nieuwe mensen met verschillende skills contact te hebben. Het is veel makkelijker om een online meeting te plannen dan elkaar fysiek op te zoeken. Om die reden zien we steeds meer vergaderruimtes ingericht met Collaboration tools en videoconferentie oplossingen. De laatste tijd wint de kleinere ruimte met deze apparatuur aan populariteit; de zogenaamde huddle room.


Lees meer

Het aansluiten van uw laptop op een tv kan op twee manieren: verbinden met een kabel of draadloos verbinden.


Lees meer

Webinar betekenis: een samenvoeging van “web” en “seminar”. Het is een workshop, lezing, college of iets anders van informatieve aard waar alleen online publiek bij aanwezig is. Een webinar kan vooraf opgenomen zijn, maar meestal wordt deze live uitgezonden.


Lees meer

De betekenis van narrowcasting? Narrowcasting is een moderne manier om informatie en reclame uitingen te verspreiden via beeldschermen. Dit kan informatie voor uw eigen personeel zijn of voor bezoekers. Narrowcasting klinkt misschien onbekend, maar u heeft er waarschijnlijk al dagelijks mee te maken.


Lees meer