FAQ

Tablet aansluiten op een tv, hoe doe ik dat?

Niet alle tablets hebben de mogelijkheid om via een kabel aangesloten te worden op een extern beeldscherm of tv. Om te weten of u uw tablet kunt aansluiten op een tv moeten we eerst weten welke mogelijkheden de tablet heeft. Daarom maken we onderscheid tussen de meest gebruikte tablets.

Apple iPad

De iPad kan aangesloten worden met een HDMI kabel op een tv of display. De tv moet dan wel een HDMI ingang hebben. De HDMI kabel kan niet rechtstreeks in de iPad, daar heeft de iPad geen aansluiting voor. U moet hiervoor gebruik maken van de “Apple Lightning – Digital AV adapter”. De naam zegt het al; een adapter van Lightning aansluiting naar HDMI. Hier zit ook nog een extra Lightning aansluiting aan de HDMI stekker, zodat u uw iPad tegelijkertijd op kunt laden. U hoeft nu verder niets te doen dan op uw TV de juiste ingang te selecteren. Deze selecteert u meestal met het knopje bron, source of input op uw afstandsbediening.

Leuk weetje: u kunt deze adapter ook gebruiken om het scherm van uw Iphone op uw tv te krijgen.

Een tweede optie is om de iPad draadloos te verbinden met de TV middels Chromecast of Apple Airplay. Apple Airplay is een draadloze verbinding die tussen Apple apparaten tot stand kan worden gebracht. Bijvoorbeeld tussen uw iPad en uw Apple TV. Heeft u geen Apple Airplay-2 compatible tv? Dan is Google Chromecast een handige manier om draadloos met uw TV te verbinden. Hiervoor is het nodig om een Google Chromecast ontvanger aan te schaffen. Deze verbindt u met uw TV op de HDMI ingang en vervolgens met uw wifi netwerk. Uw iPad kan op hetzelfde wifi netwerk naar deze ontvanger streamen. Wilt u hier meer over weten? Kijk dan op onze FAQ “hoe kan ik draadloos streamen van laptop of PC naar tv?”.

Android tablets

Sommige Android tablets kunnen via MicroHDMI of USB-C met een adapter naar de HDMI ingang van uw tv om het scherm op uw tv te krijgen. Tegenwoordig is de meest gebruikte aansluiting USB-C. Er zijn USB-C naar HDMI adapters te verkrijgen. Of uw tablet de mogelijkheid heeft om beeld over de USB-C uitgang te verzenden, verschilt per merk en type tablet. Check dus op internet of uw tablet compatibel is met een HDMI adapter.

Een in onze ogen veel eenvoudigere manier om uw tablet te kunnen aansluiten op uw tv is via Google Chromecast of Miracast. Op deze manier maakt u draadloos verbinding tussen uw iPad en tv. Wilt u hier meer over weten? Kijk dan bij onze FAQ “Hoe kan ik draadloos streamen van laptop of PC naar tv?”. De werkwijze is hetzelfde voor laptops, computers en andere mobiele devices zoals telefoons.

Klantbeoordeling
Op basis van 72 reviews
9,5

Nieuws

Iedere laatste vrijdag van de maand: Training!
30 augustus 2023
Iedere laatste vrijdag van de maand: Training!

Elke laatste vrijdag van de maand geven we om 10.30 uur een gratis online training in het gebruik van onze producten. Zie het als een […]

Licenties Teams Rooms
21 december 2022
Licenties Teams Rooms

Microsoft voert wijzigingen door in de licentiestructuur van Teams Rooms. De huidige Standard & Premium licenties maken plaats voor Basic en Pro. De mogelijkheden per […]

Veelgestelde vragen

Tegenwoordig werken we steeds vaker online samen. Het wordt steeds normaler om met veel nieuwe mensen met verschillende skills contact te hebben. Het is veel makkelijker om een online meeting te plannen dan elkaar fysiek op te zoeken. Om die reden zien we steeds meer vergaderruimtes ingericht met Collaboration tools en videoconferentie oplossingen. De laatste tijd wint de kleinere ruimte met deze apparatuur aan populariteit; de zogenaamde huddle room.


Lees meer

Het aansluiten van uw laptop op een tv kan op twee manieren: verbinden met een kabel of draadloos verbinden.


Lees meer

Webinar betekenis: een samenvoeging van “web” en “seminar”. Het is een workshop, lezing, college of iets anders van informatieve aard waar alleen online publiek bij aanwezig is. Een webinar kan vooraf opgenomen zijn, maar meestal wordt deze live uitgezonden.


Lees meer