FAQ

Conference call opzetten, hoe doe ik dat?

Wat houdt een conference call in?

Een conference call is een vergadering over de telefoon. Het grootste verschil met een telefoongesprek is dat er meerdere deelnemers zijn. Door de verdwijning van vaste werkplekken wordt steeds meer gebruik gemaakt van online vergaderen. Een van die manieren is door telefonisch te vergaderen. Bent u op zoek naar een oplossing om met meerdere personen in een vergaderruimte naar anderen te bellen? Lees dan even verder.

Hoe zet ik een conference call op?

Voor het opzetten van een conference call heeft u een platform nodig. Dit is een stukje software die het mogelijk maakt om met andere deelnemers contact te maken. Voorbeelden hiervan zijn Skype, Microsoft Teams, Google Hangouts en LifeSize cloud. Vanuit al deze platforms bestaat de mogelijkheid om rechtstreeks met meerdere deelnemers te bellen en te videobellen. Het is ook mogelijk om via de agenda een conference call te plannen. De software ondersteunt zowel computers als smartphones.

Met meer personen in een ruimte deelnemen aan een conference call?

Als u met meerdere personen in een ruimte aan een conference call wilt deelnemen, heeft u apparatuur nodig. Denk hierbij aan een microfoon, speaker, camera of beeldscherm. Door deze apparatuur is iedereen in de ruimte verstaanbaar en zichtbaar in de conference call. Ook kan iedereen in de ruimte de andere deelnemers goed horen en zien. Voor advies en installatie hiervan kan GISB u helpen. Kijk hiervoor bij onze videoconferentie oplossingen of neem contact met ons op.

Een conference call vanaf uw mobiele telefoon

Het is zelfs mogelijk om via een mobiele telefoon een conference call op te zetten. Dit kan op twee manieren. De bovengenoemde software wordt ook ondersteund op smartphones. U kunt dus met uw mobiele telefoon deelnemen aan een conference call in een vergaderruimte.

Het is ook mogelijk om via een normaal telefoongesprek met meerdere mensen te bellen. Hiervoor geldt wel een maximum aantal van 6 personen bij Android toestellen en 3 voor Apple toestellen. Om met meerdere personen tegelijk te bellen ga je als volgt te werk:

  • Je belt met de eerste deelnemer
  • Tijdens het gesprek klik je op de knop “toevoegen”
  • Als deze deelnemer de oproep heeft beantwoord druk je op de knop “samenvoegen”

Meer weten over de mogelijkheden van het opzetten van een conference call? Neem contact op met GISB.

Klantbeoordeling
Op basis van 35 reviews
9,2

Nieuws

Trainingssessie 28-01-22
11 januari 2022
Trainingssessie 28-01-22

Onderwerp: Teams Rooms Een absolute aanrader als je net even meer wilt weten over de mogelijkheden van een Teams Rooms.Tijdens deze sessie komt alles aan […]

Nieuwe showroom GISB
7 januari 2022
Nieuwe showroom GISB

Na een aantal weken hard werken en (bijna letterlijk) stof happen is onze showroom klaar voor gebruik! Het zal niemand ontgaan zijn maar de laatste […]

Veelgestelde vragen

Niet alle tablets hebben de mogelijkheid om via een kabel aangesloten te worden op een extern beeldscherm of tv. Om te weten of u uw tablet kunt aansluiten op een tv moeten we eerst weten welke mogelijkheden de tablet heeft. Daarom maken we onderscheid tussen de meest gebruikte tablets.


Lees meer

Tegenwoordig werken we steeds vaker online samen. Het wordt steeds normaler om met veel nieuwe mensen met verschillende skills contact te hebben. Het is veel makkelijker om een online meeting te plannen dan elkaar fysiek op te zoeken. Om die reden zien we steeds meer vergaderruimtes ingericht met Collaboration tools en videoconferentie oplossingen. De laatste tijd wint de kleinere ruimte met deze apparatuur aan populariteit; de zogenaamde huddle room.


Lees meer

Het aansluiten van uw laptop op een tv kan op twee manieren: verbinden met een kabel of draadloos verbinden.


Lees meer

Webinar betekenis: een samenvoeging van “web” en “seminar”. Het is een workshop, lezing, college of iets anders van informatieve aard waar alleen online publiek bij aanwezig is. Een webinar kan vooraf opgenomen zijn, maar meestal wordt deze live uitgezonden.


Lees meer

De betekenis van narrowcasting? Narrowcasting is een moderne manier om informatie en reclame uitingen te verspreiden via beeldschermen. Dit kan informatie voor uw eigen personeel zijn of voor bezoekers. Narrowcasting klinkt misschien onbekend, maar u heeft er waarschijnlijk al dagelijks mee te maken.


Lees meer