FAQ

Conference call opzetten, hoe doe ik dat?

Wat houdt een conference call in?

Een conference call is een vergadering over de telefoon. Het grootste verschil met een telefoongesprek is dat er meerdere deelnemers zijn. Door de verdwijning van vaste werkplekken wordt steeds meer gebruik gemaakt van online vergaderen. Een van die manieren is door telefonisch te vergaderen. Bent u op zoek naar een oplossing om met meerdere personen in een vergaderruimte naar anderen te bellen? Lees dan even verder.

Hoe zet ik een conference call op?

Voor het opzetten van een conference call heeft u een platform nodig. Dit is een stukje software die het mogelijk maakt om met andere deelnemers contact te maken. Voorbeelden hiervan zijn Skype, Microsoft Teams, Google Hangouts en LifeSize cloud. Vanuit al deze platforms bestaat de mogelijkheid om rechtstreeks met meerdere deelnemers te bellen en te videobellen. Het is ook mogelijk om via de agenda een conference call te plannen. De software ondersteunt zowel computers als smartphones.

Met meer personen in een ruimte deelnemen aan een conference call?

Als u met meerdere personen in een ruimte aan een conference call wilt deelnemen, heeft u apparatuur nodig. Denk hierbij aan een microfoon, speaker, camera of beeldscherm. Door deze apparatuur is iedereen in de ruimte verstaanbaar en zichtbaar in de conference call. Ook kan iedereen in de ruimte de andere deelnemers goed horen en zien. Voor advies en installatie hiervan kan GISB u helpen. Kijk hiervoor bij onze videoconferentie oplossingen of neem contact met ons op.

Een conference call vanaf uw mobiele telefoon

Het is zelfs mogelijk om via een mobiele telefoon een conference call op te zetten. Dit kan op twee manieren. De bovengenoemde software wordt ook ondersteund op smartphones. U kunt dus met uw mobiele telefoon deelnemen aan een conference call in een vergaderruimte.

Het is ook mogelijk om via een normaal telefoongesprek met meerdere mensen te bellen. Hiervoor geldt wel een maximum aantal van 6 personen bij Android toestellen en 3 voor Apple toestellen. Om met meerdere personen tegelijk te bellen ga je als volgt te werk:

  • Je belt met de eerste deelnemer
  • Tijdens het gesprek klik je op de knop “toevoegen”
  • Als deze deelnemer de oproep heeft beantwoord druk je op de knop “samenvoegen”

Meer weten over de mogelijkheden van het opzetten van een conference call? Neem contact op met GISB.

Klantbeoordeling
Op basis van 72 reviews
9,5

Nieuws

Iedere laatste vrijdag van de maand: Training!
30 augustus 2023
Iedere laatste vrijdag van de maand: Training!

Elke laatste vrijdag van de maand geven we om 10.30 uur een gratis online training in het gebruik van onze producten. Zie het als een […]

Licenties Teams Rooms
21 december 2022
Licenties Teams Rooms

Microsoft voert wijzigingen door in de licentiestructuur van Teams Rooms. De huidige Standard & Premium licenties maken plaats voor Basic en Pro. De mogelijkheden per […]

Veelgestelde vragen

Tegenwoordig werken we steeds vaker online samen. Het wordt steeds normaler om met veel nieuwe mensen met verschillende skills contact te hebben. Het is veel makkelijker om een online meeting te plannen dan elkaar fysiek op te zoeken. Om die reden zien we steeds meer vergaderruimtes ingericht met Collaboration tools en videoconferentie oplossingen. De laatste tijd wint de kleinere ruimte met deze apparatuur aan populariteit; de zogenaamde huddle room.


Lees meer

Het aansluiten van uw laptop op een tv kan op twee manieren: verbinden met een kabel of draadloos verbinden.


Lees meer

Webinar betekenis: een samenvoeging van “web” en “seminar”. Het is een workshop, lezing, college of iets anders van informatieve aard waar alleen online publiek bij aanwezig is. Een webinar kan vooraf opgenomen zijn, maar meestal wordt deze live uitgezonden.


Lees meer