Hybride onderwijs

Hybride onderwijs: een term die steeds vaker voorkomt in het schoolleven en die wordt gezien als een van de meest belangrijke onderwijsinnovaties. Maar wat is het? Het is een combinatie van leren op school en op een werkplek in de praktijk. Een hybride leeromgeving ondersteunt studenten bij de ontwikkeling van hun beroepskennis en geeft ze mogelijkheid direct in het werkveld toe te passen wat ze op school leren. Het is een afspiegeling van een reële beroepspraktijk, waarbij werken en leren in een leeromgeving met elkaar vervlochten zijn.

Blended learning onderwijs is het beste van 2 werelden 

De praktijk is een belangrijke leerplek voor het onderwijs. Nergens anders leer je hoe het is om echt contact te hebben met klanten, om te presteren onder druk en om jezelf in een organisatiecultuur te mengen. Echter alleen maar praktijkervaring opdoen is het ook niet, dan mis je weer structuur in leren en je krijgt op school de kans om fouten te maken. Ook zijn er duidelijke leerdoelen waar standaardprocessen aan gekoppeld worden, iets wat in de praktijk vaak ontbreekt. Kortom: hybride onderwijs biedt het beste van twee werelden. 

Hybride onderwijs

Hybride onderwijs in het werkveld

Maar hoe uit dit zich nu in de praktijk? Contact met de docent is te allen tijde wenselijk. Daarom is het verstandig om een goede digitale verbinding beschikbaar te stellen. Docenten moeten bij hybride onderwijs ook op afstand managen. Dat vraagt niet alleen om nieuwe vaardigheden, daar zit ook een technisch aspect aan. Ook is het handig om een prettige online leeromgeving te creëren, waar alle documenten inzichtelijk zijn en chatten met de leraar mogelijk is. Of wat dacht je van online lessen volgen terwijl er op de werkplek geleerd wordt? 

Hybride onderwijs: alles om ervoor te zorgen dat er een goede verbinding is tussen school, leerling en werkplek. Om die drie met elkaar te verweven in één leeromgeving. Een letterlijke verbinding, zodat er continu gemonitord en bijgeschaafd kan worden. Een goede digitale oplossing zorgt hier voor het vergemakkelijken van de verbinding. Belangrijk is dat alle ICT-voorzieningen op orde zijn. Want als devices of digitale tools niet beschikbaar zijn, bepalen deze factoren de bandbreedte wat betreft de mogelijkheden om hybride onderwijs vorm te geven.

Interesse in een toepassing in jouw werkveld?

GISB is dé audiovisuele partner op het gebied van hybride onderwijs. Wij zorgen ervoor dat met één druk op de knop een goede verbinding wordt gelegd tussen school en het werkveld, zonder ingewikkeld technisch gedoe. Vraag hier een gratis demo aan!

Klantbeoordeling
Op basis van 69 reviews
9,6

Nieuws

Iedere laatste vrijdag van de maand: Training!
30 augustus 2023
Iedere laatste vrijdag van de maand: Training!

Elke laatste vrijdag van de maand geven we om 10.30 uur een gratis online training in het gebruik van onze producten. Zie het als een […]

Licenties Teams Rooms
21 december 2022
Licenties Teams Rooms

Microsoft voert wijzigingen door in de licentiestructuur van Teams Rooms. De huidige Standard & Premium licenties maken plaats voor Basic en Pro. De mogelijkheden per […]

Veelgestelde vragen

Tegenwoordig werken we steeds vaker online samen. Het wordt steeds normaler om met veel nieuwe mensen met verschillende skills contact te hebben. Het is veel makkelijker om een online meeting te plannen dan elkaar fysiek op te zoeken. Om die reden zien we steeds meer vergaderruimtes ingericht met Collaboration tools en videoconferentie oplossingen. De laatste tijd wint de kleinere ruimte met deze apparatuur aan populariteit; de zogenaamde huddle room.


Lees meer

Het aansluiten van uw laptop op een tv kan op twee manieren: verbinden met een kabel of draadloos verbinden.


Lees meer

Webinar betekenis: een samenvoeging van “web” en “seminar”. Het is een workshop, lezing, college of iets anders van informatieve aard waar alleen online publiek bij aanwezig is. Een webinar kan vooraf opgenomen zijn, maar meestal wordt deze live uitgezonden.


Lees meer