FAQ

Waar moet ik rekening mee houden bij het aanschaffen van een videoconferentie oplossing?

Kies je voor een Stand Alone of een BYOD oplossing?

Laten we direct met de moeilijke termen beginnen. BYOD staat voor “Bring Your Own Device”. Met deze oplossing werk je altijd op je eigen laptop. Met een BYOD videoconferentie oplossing wordt je laptop middels een usb aansluiting in de ruimte aangesloten op een extra camera, speakers en microfoon(s). Om die reden noemen wij het graag een usb-videoconferentie oplossing. Zonder je laptop kun je dus niet videobellen. Een groot voordeel van deze manier is dat je niet afhankelijk bent van een platform. Of je nu Microsoft Teams, Google Meet, Zoom of een ander platform wilt gebruiken maakt niet uit. En je werkt altijd op het apparaat waar je gewend aan bent.

Een Stand Alone oplossing daarentegen heeft als groot voordeel dat je je laptop níet nodig hebt. Je kunt de ruimte binnen lopen, op de start knop drukken en je bent klaar om te videobellen. Je hoeft geen kabels aan te sluiten en nooit in de instellingen te zoeken welke camera je wilt gebruiken. Het nadeel is dat je maar één platform kunt gebruiken. Dus je kiest eenmalig voor Microsoft Teams, Google Meet, Zoom of een ander platform.

Welk platform is de beste keus voor jouw organisatie?

De eerste stap in het beslissen welk platform het beste is voor jouw organisatie is het in kaart brengen van de huidige situatie. Is de IT structuur binnen je organisatie Microsoft georiënteerd? Dan is het een logische stap om voor een Microsoft Teams oplossing te kiezen. Is je organisatie Google georiënteerd? Dan is het een logische keuze om naar een Google Meet oplossing te kijken enzovoorts. Het is belangrijk om de IT beheerder van je organisatie vanaf het begin te betrekken bij de keuze voor een soepele implementatie. Een platform waar je mee kunt videobellen is pas echt gebruiksvriendelijk wanneer deze ook toegang heeft tot je agenda afspraken, de contactenlijst van je organisatie en de bestanden die je wilt delen.

Welke camera, microfoon, beeldscherm en luidsprekers heb je nodig?

De apparatuur die je uiteindelijk aanschaft is gebaseerd op een combinatie van de bovenstaande keuzes. Daarbij komt nog de factor grootte van de vergaderruimte en maximaal aantal deelnemers. Voor kleine vergaderruimtes (4 personen) kan een videoconference soundbar een mooie oplossing zijn. In deze soundbar zitten een camera, speakers en microfoon verwerkt. Gaat het om een grotere vergaderruimte? Dan is het beter om bijvoorbeeld de microfoon op tafel te kunnen monteren en de camera los te kunnen bewegen. Daarnaast kun je nog kiezen voor een draadloos systeem. Kijk zeker eens op onze pagina over videoconferentie oplossingen voor de verschillende mogelijkheden. Of neem contact met ons op, we helpen je graag verder.

Klantbeoordeling
Op basis van 69 reviews
9,6

Nieuws

Iedere laatste vrijdag van de maand: Training!
30 augustus 2023
Iedere laatste vrijdag van de maand: Training!

Elke laatste vrijdag van de maand geven we om 10.30 uur een gratis online training in het gebruik van onze producten. Zie het als een […]

Licenties Teams Rooms
21 december 2022
Licenties Teams Rooms

Microsoft voert wijzigingen door in de licentiestructuur van Teams Rooms. De huidige Standard & Premium licenties maken plaats voor Basic en Pro. De mogelijkheden per […]

Veelgestelde vragen

Tegenwoordig werken we steeds vaker online samen. Het wordt steeds normaler om met veel nieuwe mensen met verschillende skills contact te hebben. Het is veel makkelijker om een online meeting te plannen dan elkaar fysiek op te zoeken. Om die reden zien we steeds meer vergaderruimtes ingericht met Collaboration tools en videoconferentie oplossingen. De laatste tijd wint de kleinere ruimte met deze apparatuur aan populariteit; de zogenaamde huddle room.


Lees meer

Het aansluiten van uw laptop op een tv kan op twee manieren: verbinden met een kabel of draadloos verbinden.


Lees meer

Webinar betekenis: een samenvoeging van “web” en “seminar”. Het is een workshop, lezing, college of iets anders van informatieve aard waar alleen online publiek bij aanwezig is. Een webinar kan vooraf opgenomen zijn, maar meestal wordt deze live uitgezonden.


Lees meer