FAQ

Tweede beeldscherm instellen op laptop of PC, hoe doe ik dat?

Als u wilt weten hoe u een extern beeldscherm op uw laptop of pc aansluit, kijkt u eerst bij de #FAQ hoe sluit ik een laptop aan op een tv? Deze uitleg is gebaseerd op Windows.

Als dit is gelukt, kunt u een tweede beeldscherm instellen/tweede scherm aansluiten op uw laptop. U gaat u naar uw bureaublad en drukt op uw rechtermuisknop. Kies voor beeldscherminstellingen. Op deze pagina staat een venster waar alle aangesloten beeldschermen staan afgebeeld. Zie de screenshot hieronder. Er staan nummers in de afbeeldingen. Nummer 1 is altijd uw ingebouwde laptopscherm.

Beeldscherm dupliceren of beeldscherm uitbreiden?

In de meeste gevallen zal de optie “beeldschermen dupliceren” standaard aangevinkt staan, zoals in bovenstaand screenshot. Nummer 1 en 2 staan in hetzelfde scherm afgebeeld. In dit geval is er op het tweede beeldscherm exact hetzelfde te zien als op beeldscherm 1. Het kan zijn dat u dit wilt veranderen. Bijvoorbeeld omdat het tweede scherm een andere verhouding heeft dan uw laptopscherm. Of omdat u op het tweede scherm iets anders wilt zien dan op uw laptopscherm. Kies dan voor de optie “beeldschermen uitbreiden”.

Zoals u kunt zien, krijgt u nu wat extra opties. Bovenaan de pagina ziet u dat de animatie van uw twee beeldschermen verandert. Hiervan staat onder deze tekst weer een screenshot afgebeeld. U ziet nu scherm 1 en 2 naast elkaar staan. Versleep met uw muis de schermen ter opzichte van elkaar, zodat ze in elkaar overlopen op de manier die u fijn vindt. Bij het instellen van een tweede beeldscherm zullen standaard de schermen horizontaal geordend staan. U kunt nu ook de resolutie per scherm aanpassen. Voor ieder scherm kunt u nu de optimale resolutie aanklikken, zelfs als deze niet hetzelfde zijn.

Wilt u meer weten over het aansluiten van een beamer als tweede beeldscherm? Kijk dan bij de #FAQ hoe sluit ik een beamer aan op laptop of PC? Heeft u een specifieke vraag over het aansluiten van een tweede scherm op uw laptop, omdat het om wat voor reden niet lukt? Neem dan contact met ons op.

Klantbeoordeling
Op basis van 72 reviews
9,5

Nieuws

Iedere laatste vrijdag van de maand: Training!
30 augustus 2023
Iedere laatste vrijdag van de maand: Training!

Elke laatste vrijdag van de maand geven we om 10.30 uur een gratis online training in het gebruik van onze producten. Zie het als een […]

Licenties Teams Rooms
21 december 2022
Licenties Teams Rooms

Microsoft voert wijzigingen door in de licentiestructuur van Teams Rooms. De huidige Standard & Premium licenties maken plaats voor Basic en Pro. De mogelijkheden per […]

Veelgestelde vragen

Tegenwoordig werken we steeds vaker online samen. Het wordt steeds normaler om met veel nieuwe mensen met verschillende skills contact te hebben. Het is veel makkelijker om een online meeting te plannen dan elkaar fysiek op te zoeken. Om die reden zien we steeds meer vergaderruimtes ingericht met Collaboration tools en videoconferentie oplossingen. De laatste tijd wint de kleinere ruimte met deze apparatuur aan populariteit; de zogenaamde huddle room.


Lees meer

Het aansluiten van uw laptop op een tv kan op twee manieren: verbinden met een kabel of draadloos verbinden.


Lees meer

Webinar betekenis: een samenvoeging van “web” en “seminar”. Het is een workshop, lezing, college of iets anders van informatieve aard waar alleen online publiek bij aanwezig is. Een webinar kan vooraf opgenomen zijn, maar meestal wordt deze live uitgezonden.


Lees meer