FAQ

Instellingen voor hybride trainingen / blended onderwijs oplossing

Instellingen op de computer

Onze mobiele oplossing voor onderwijs en trainingen op statief wordt met een usb kabel op je laptop aangesloten. Vervolgens start je het programma wat je gebruikt voor het maken van je video of videoconferentie. In dit voorbeeld nemen we Microsoft Teams, maar alle andere programma’s werken ongeveer het zelfde. In 99 procent van de gevallen zal het programma automatisch kiezen voor zowel de camera, microfoon en speaker van onze oplossing. Je hoeft dus niets meer te doen dan de usb kabel aan te sluiten. Dit kun je  controleren door op de 3 bolletjes en vervolgens op “show device settings” te klikken.

 

Je krijgt nu aan de rechterkant van je scherm de keuze tussen de apparaten die je wilt gebruiken. Zo kun normaal gezien kiezen voor de interne webcam en microfoon van je laptop, of in dit geval voor de “conferenceshot AV”, wat onze oplossing is. Staat “conferenceshot AV” niet tussen de opties? Verbindt dan de usb kabel opnieuw met de laptop.

Nu is er nog een dingetje wat niet vergeten mag worden. Microsoft teams maakt nu gebruik van de camera, speaker en microfoon voor het videobellen. Maar je eigen laptop doet dit niet automatisch wanneer je bijvoorbeeld muziek af wilt spelen. Wil je dat je ook geluid van je laptop af kunt spelen op de speaker van onze oplossing? Klik dan rechts onderin je Windows taakbalk op het luidsprekertje. Je moet hier dan nog onze oplossing selecteren.

De afstandsbediening

De belangrijkste functies van de afstandbediening van de camera zijn:

Klantbeoordeling
Op basis van 72 reviews
9,5

Nieuws

Iedere laatste vrijdag van de maand: Training!
30 augustus 2023
Iedere laatste vrijdag van de maand: Training!

Elke laatste vrijdag van de maand geven we om 10.30 uur een gratis online training in het gebruik van onze producten. Zie het als een […]

Licenties Teams Rooms
21 december 2022
Licenties Teams Rooms

Microsoft voert wijzigingen door in de licentiestructuur van Teams Rooms. De huidige Standard & Premium licenties maken plaats voor Basic en Pro. De mogelijkheden per […]

Veelgestelde vragen

Tegenwoordig werken we steeds vaker online samen. Het wordt steeds normaler om met veel nieuwe mensen met verschillende skills contact te hebben. Het is veel makkelijker om een online meeting te plannen dan elkaar fysiek op te zoeken. Om die reden zien we steeds meer vergaderruimtes ingericht met Collaboration tools en videoconferentie oplossingen. De laatste tijd wint de kleinere ruimte met deze apparatuur aan populariteit; de zogenaamde huddle room.


Lees meer

Het aansluiten van uw laptop op een tv kan op twee manieren: verbinden met een kabel of draadloos verbinden.


Lees meer

Webinar betekenis: een samenvoeging van “web” en “seminar”. Het is een workshop, lezing, college of iets anders van informatieve aard waar alleen online publiek bij aanwezig is. Een webinar kan vooraf opgenomen zijn, maar meestal wordt deze live uitgezonden.


Lees meer