FAQ

Hoe werkt Barco Clickshare met MacOS?

Barco Clickshare is een tool die gebruikt wordt om draadloos te presenteren in jouw vergaderruimte. Als je Barco Clickshare voor de eerste keer wilt gebruiken met een Apple computer, dan vereist dit eenmalig een aanpassing in de instellingen op je computer.

Bekijk de video om te zien wat je moet doen of volg het stappenplan.

In deze video leggen we uit hoe Barco Clickshare werkt op een MacOS PC.

Het stappenplan:

Voor we beginnen, zorg eerst het scherm waarop je wilt presenteren aanstaat.

 1. Pak de Barco Clickshare dongel en sluit deze aan op je Apple computer, de ledring van de clickshare begint nu te knipperen
 2. Ga naar FINDER op je computer
 3. Ga vervolgens naar locatie: Clickshare
 4. Open: Clickshare_For_MaxOSX
 5. De Clickshare is nu verbonden en de ledring knippert niet meer.
 6. Klik op de knop van de Barco Clickshare dongel, op je scherm opent zich een beveiligingswaarschuwing met de tekst: Om te delen, dient u in de beveiligingsvoorkeuren toestemming te verlenen voor schermopname. Klik op OK.

  Je komt direct bij de juiste instellingen uit. Linksonder in de pop-up zie je een hangslot. Als deze nog gesloten is kan je deze openen met je eigen wachtwoord.

  Vervolgens kan je Clickshare aanvinken.

  1. Klik op ‘Stop en open opnieuw’.
  2. Als je nu op Clickshare drukt is jouw computerscherm zichtbaar op het presentatiescherm.
  3. Rechts onderin je computerscherm zie je dat de app Clickshare draait. Je kunt kiezen om je hele beeldscherm delen of een bepaald venster.
  4. Je kunt het delen van je scherm ook pauzeren, dit doe je met de pauzeknop. Dit geeft je de mogelijkheid iets op je computer iets opzoeken zonder dat het zichtbaar is voor anderen.

Je bent nu klaar om te presenteren met Barco Clickshare.

 

Klantbeoordeling
Op basis van 72 reviews
9,5

Nieuws

Iedere laatste vrijdag van de maand: Training!
30 augustus 2023
Iedere laatste vrijdag van de maand: Training!

Elke laatste vrijdag van de maand geven we om 10.30 uur een gratis online training in het gebruik van onze producten. Zie het als een […]

Licenties Teams Rooms
21 december 2022
Licenties Teams Rooms

Microsoft voert wijzigingen door in de licentiestructuur van Teams Rooms. De huidige Standard & Premium licenties maken plaats voor Basic en Pro. De mogelijkheden per […]

Veelgestelde vragen

Tegenwoordig werken we steeds vaker online samen. Het wordt steeds normaler om met veel nieuwe mensen met verschillende skills contact te hebben. Het is veel makkelijker om een online meeting te plannen dan elkaar fysiek op te zoeken. Om die reden zien we steeds meer vergaderruimtes ingericht met Collaboration tools en videoconferentie oplossingen. De laatste tijd wint de kleinere ruimte met deze apparatuur aan populariteit; de zogenaamde huddle room.


Lees meer

Het aansluiten van uw laptop op een tv kan op twee manieren: verbinden met een kabel of draadloos verbinden.


Lees meer

Webinar betekenis: een samenvoeging van “web” en “seminar”. Het is een workshop, lezing, college of iets anders van informatieve aard waar alleen online publiek bij aanwezig is. Een webinar kan vooraf opgenomen zijn, maar meestal wordt deze live uitgezonden.


Lees meer