FAQ

Hoe werkt Barco Clickshare Conference met Windows?

Wil je weten hoe Barco Clickshare Conference werkt op een Windows PC? Bekijk dan onderstaande video of volg het stappenplan.

Barco Clickshare Conference is er om draadloos te kunnen presenteren of te videobellen in jouw vergaderruimte. Bij het videobellen maakt hij dan gebruik van de camera’s, luidsprekers en microfoons in jouw vergaderruimte. Er zijn twee varianten in deze dongel, een met een USB-A dongel en een USB-C dongel.

Stappenplan:

 1. Sluit de dongel aan op je PC

De ledstrip van de dongel begint eerst de draaien, dan te knipperen en wanneer hij klaar is met knipperen is hij klaar om te gebruiken. Blijft hij knipperen, dan start hij Barco Clickshare niet automatisch. Zodra je de Barco Clickshare app download vanaf de website van Barco dan doet hij dit wel. Voor nu:

 1. Ga naar mijn computer / This PC
 2. Ga naar CD Drive (D:) : Clickshare
 3. Dubbelklik op Clickshare_for_Windows
  1. De dongel wordt gestart en is gestopt met knipperen
  2. Druk op de knop van de dongel om te presenteren

Met Barco Clickshare Conference kun je dus o.a. ook videobellen. Om dit te laten zien gaan we even naar TEAMS toe. Dit werkt ook met ZOOM, WEBEX en alle andere tools.

 1. Klik op deelnemen in de vergadering en dan kom je op onderstaand beeld uit. Daarop zie je de basisinstellingen al staan.
 2. Klik op instellingen naast Room Speakerphone (of hoe het bij jou ingesteld staat).
  1. Hier kan je ze dan alsnog op Room Speakerphone zetten zodat hij de speakers uit de ruimte gebruikt. Idem voor Room Camera. Deze heten bij Barco Clickshare ook altijd zo, waardoor dit herkenbaar is.

 

Klantbeoordeling
Op basis van 72 reviews
9,5

Nieuws

Iedere laatste vrijdag van de maand: Training!
30 augustus 2023
Iedere laatste vrijdag van de maand: Training!

Elke laatste vrijdag van de maand geven we om 10.30 uur een gratis online training in het gebruik van onze producten. Zie het als een […]

Licenties Teams Rooms
21 december 2022
Licenties Teams Rooms

Microsoft voert wijzigingen door in de licentiestructuur van Teams Rooms. De huidige Standard & Premium licenties maken plaats voor Basic en Pro. De mogelijkheden per […]

Veelgestelde vragen

Tegenwoordig werken we steeds vaker online samen. Het wordt steeds normaler om met veel nieuwe mensen met verschillende skills contact te hebben. Het is veel makkelijker om een online meeting te plannen dan elkaar fysiek op te zoeken. Om die reden zien we steeds meer vergaderruimtes ingericht met Collaboration tools en videoconferentie oplossingen. De laatste tijd wint de kleinere ruimte met deze apparatuur aan populariteit; de zogenaamde huddle room.


Lees meer

Het aansluiten van uw laptop op een tv kan op twee manieren: verbinden met een kabel of draadloos verbinden.


Lees meer

Webinar betekenis: een samenvoeging van “web” en “seminar”. Het is een workshop, lezing, college of iets anders van informatieve aard waar alleen online publiek bij aanwezig is. Een webinar kan vooraf opgenomen zijn, maar meestal wordt deze live uitgezonden.


Lees meer