FAQ

Hoe werkt Barco Clickshare Conference met MacOS?

Wil je weten hoe Barco Clickshare Conference werkt op een MacOS PC? Bekijk dan onderstaande video of volg het stappenplan.

Barco Clickshare Conference is er om draadloos te kunnen presenteren of te videobellen in jouw vergaderruimte. Bij het videobellen maakt hij dan gebruik van de camera’s, luidsprekers en microfoons in jouw vergaderruimte. Er zijn twee varianten in deze dongel, een met een USB-A dongel en een USB-C dongel.

Stappenplan:

 1. Sluit de dongel aan op je PC
 2. De ledstrip van de dongel begint eerst de draaien, dan te knipperen en wanneer hij klaar is met knipperen is hij klaar om te gebruiken.

De eerste keer dat je hem op een Apple laptop gebruikt blijft hij echter knipperen. Als dit het geval is, ga dan naar FINDER:

 1. Ga vervolgens naar locatie: Clickshare
 2. Open: Clickshare_For_MaxOSX
 3. De Clickshare is nu verbonden en de ledring knippert niet meer.
 4. Klik op de knop van de Barco Clickshare dongel, op je scherm opent zich een beveiligingswaarschuwing met de tekst: Om te delen, dient u in de beveiligingsvoorkeuren toestemming te verlenen voor schermopname. Klik op OK. Je komt direct bij de juiste instellingen uit. Linksonder in de pop-up zie je een hangslot. Als deze nog gesloten is kan je deze openen met je eigen wachtwoord. Vervolgens kan je Clickshare aanvinken.
  1. Klik op ‘Stop en open opnieuw’.
  2. Als je nu op de Clickshare drukt is jouw computerscherm zichtbaar op het presentatiescherm.
  3. Rechts onderin je computerscherm zie je dat de app Clickshare draait. Je kunt kiezen om je hele beeldscherm delen of een bepaald venster.

Gebruikt iemand anders ook een dongel, dan kan je ook tegelijk naast elkaar / of na elkaar eenvoudig presenteren.

Je kunt er natuurlijk ook mee videobellen. Om dit te laten zien gaan we even naar TEAMS toe. Dit werkt ook met ZOOM, WEBEX en alle andere tools.

 1. Klik op deelnemen en dan kom je op onderstaand beeld uit. Daarop zie je de basisinstellingen al staan.
 2. Klik op instellingen naast Room Speakerphone (of hoe het bij jou ingesteld staat).
  1. Hier kan je de geluidsinstellingen op Room Speakerphone zetten in het geval dat het niet goed staat, zodat hij de speakers uit de ruimte gebruikt. Idem voor Room Camera. Deze heten bij Barco Clickshare ook altijd zo, waardoor dit herkenbaar is.

 

 

 

Klantbeoordeling
Op basis van 72 reviews
9,5

Nieuws

Iedere laatste vrijdag van de maand: Training!
30 augustus 2023
Iedere laatste vrijdag van de maand: Training!

Elke laatste vrijdag van de maand geven we om 10.30 uur een gratis online training in het gebruik van onze producten. Zie het als een […]

Licenties Teams Rooms
21 december 2022
Licenties Teams Rooms

Microsoft voert wijzigingen door in de licentiestructuur van Teams Rooms. De huidige Standard & Premium licenties maken plaats voor Basic en Pro. De mogelijkheden per […]

Veelgestelde vragen

Tegenwoordig werken we steeds vaker online samen. Het wordt steeds normaler om met veel nieuwe mensen met verschillende skills contact te hebben. Het is veel makkelijker om een online meeting te plannen dan elkaar fysiek op te zoeken. Om die reden zien we steeds meer vergaderruimtes ingericht met Collaboration tools en videoconferentie oplossingen. De laatste tijd wint de kleinere ruimte met deze apparatuur aan populariteit; de zogenaamde huddle room.


Lees meer

Het aansluiten van uw laptop op een tv kan op twee manieren: verbinden met een kabel of draadloos verbinden.


Lees meer

Webinar betekenis: een samenvoeging van “web” en “seminar”. Het is een workshop, lezing, college of iets anders van informatieve aard waar alleen online publiek bij aanwezig is. Een webinar kan vooraf opgenomen zijn, maar meestal wordt deze live uitgezonden.


Lees meer