FAQ

Hoe configureer je een Microsoft Teams room?

Om Teams Room-devices zoals de Logitech Tap te kunnen gebruiken met Microsoft Teams dien je in Microsoft 365 een Room-mailbox aan te maken met daarop een Teams Meeting Room-licentie.
Deze licenties zijn los verkrijgbaar net zoals de Microsoft 365 Basic en Standard licenties.

Nadat de Room-mailbox en de licentie is geconfigureerd (dat kan normaal gesproken gewoon via het Microsoft 365 Admin Center) dient de Teams Meeting Room-functionaliteit nog geconfigureerd te worden.
Het configureren van de Teams Meeting Room-functie kan op dit moment enkel nog via PowerShell rechtstreeks in de Microsoft 365 tenant.

 

Vereisten

  • Microsoft 365 Resource (Room) Mailbox (vergaderruimte@domein.nl)
  • Teams Meeting Room-licentie
  • Global Admin-permissie in de Microsoft 365 tenant

 

Opmerking: maak éérst de Room-mailbox aan en wijs de licentie toe en voer na 1-2 uur de onderstaande configuratie stappen uit.

Configuratie via PowerShell (pas uitvoeren 1-2 uur nadat de Room-mailbox is aangemaakt)

  • Verbinding maken met MicrosoftTeams en SkypeOnline

 

  • SIP-registrars weergeven voor alle Skype-accounts in de tenant

 

De waarde die hier wordt teruggegeven is sippoolblu2a05.infra.lync.com

  1. Teams Meeting Room-functionaliteit inschakelen voor de Room-mailbox. Gebruik voor de parameter RegistrarPool de waarde die werd teruggegeven in de vorige stap.

 

 

 

De Teams Meeting Room is nu klaar voor gebruik.

Je kunt nu inloggen op het device met het e-mailadres van de Room-mailbox en het bijhorende wachtwoord.

Meer informatie

Klantbeoordeling
Op basis van 35 reviews
9,2

Nieuws

Trainingssessie 28-01-22
11 januari 2022
Trainingssessie 28-01-22

Onderwerp: Teams Rooms Een absolute aanrader als je net even meer wilt weten over de mogelijkheden van een Teams Rooms.Tijdens deze sessie komt alles aan […]

Nieuwe showroom GISB
7 januari 2022
Nieuwe showroom GISB

Na een aantal weken hard werken en (bijna letterlijk) stof happen is onze showroom klaar voor gebruik! Het zal niemand ontgaan zijn maar de laatste […]

Veelgestelde vragen

Niet alle tablets hebben de mogelijkheid om via een kabel aangesloten te worden op een extern beeldscherm of tv. Om te weten of u uw tablet kunt aansluiten op een tv moeten we eerst weten welke mogelijkheden de tablet heeft. Daarom maken we onderscheid tussen de meest gebruikte tablets.


Lees meer

Tegenwoordig werken we steeds vaker online samen. Het wordt steeds normaler om met veel nieuwe mensen met verschillende skills contact te hebben. Het is veel makkelijker om een online meeting te plannen dan elkaar fysiek op te zoeken. Om die reden zien we steeds meer vergaderruimtes ingericht met Collaboration tools en videoconferentie oplossingen. De laatste tijd wint de kleinere ruimte met deze apparatuur aan populariteit; de zogenaamde huddle room.


Lees meer

Het aansluiten van uw laptop op een tv kan op twee manieren: verbinden met een kabel of draadloos verbinden.


Lees meer

Webinar betekenis: een samenvoeging van “web” en “seminar”. Het is een workshop, lezing, college of iets anders van informatieve aard waar alleen online publiek bij aanwezig is. Een webinar kan vooraf opgenomen zijn, maar meestal wordt deze live uitgezonden.


Lees meer

De betekenis van narrowcasting? Narrowcasting is een moderne manier om informatie en reclame uitingen te verspreiden via beeldschermen. Dit kan informatie voor uw eigen personeel zijn of voor bezoekers. Narrowcasting klinkt misschien onbekend, maar u heeft er waarschijnlijk al dagelijks mee te maken.


Lees meer