FAQ

Hoe configureer je Microsoft Teams Rooms?

Om Teams Rooms-devices zoals de Logitech Tap te kunnen gebruiken met Microsoft Teams dien je in Microsoft 365 een Room-mailbox aan te maken met daarop een Teams Meeting Room-licentie.
Deze licenties zijn los verkrijgbaar net zoals de Microsoft 365 Basic en Standard licenties.

Nadat de Room-mailbox en de licentie is geconfigureerd (dat kan normaal gesproken gewoon via het Microsoft 365 Admin Center) dient de Teams Meeting Room-functionaliteit nog geconfigureerd te worden.
Het configureren van de Teams Meeting Room-functie kan op dit moment enkel nog via PowerShell rechtstreeks in de Microsoft 365 tenant.

 

Vereisten

  • Microsoft 365 Resource (Room) Mailbox (vergaderruimte@domein.nl)
  • Teams Meeting Room-licentie
  • Global Admin-permissie in de Microsoft 365 tenant

 

Opmerking: maak éérst de Room-mailbox aan en wijs de licentie toe en voer na 1-2 uur de onderstaande configuratie stappen uit.

Configuratie via PowerShell (pas uitvoeren 1-2 uur nadat de Room-mailbox is aangemaakt)

  • Verbinding maken met MicrosoftTeams en SkypeOnline

 

  • SIP-registrars weergeven voor alle Skype-accounts in de tenant

 

De waarde die hier wordt teruggegeven is sippoolblu2a05.infra.lync.com

  1. Teams Meeting Room-functionaliteit inschakelen voor de Room-mailbox. Gebruik voor de parameter RegistrarPool de waarde die werd teruggegeven in de vorige stap.

 

 

 

De Teams Meeting Room is nu klaar voor gebruik.

Je kunt nu inloggen op het device met het e-mailadres van de Room-mailbox en het bijhorende wachtwoord.

Meer informatie

Klantbeoordeling
Op basis van 72 reviews
9,5

Nieuws

Iedere laatste vrijdag van de maand: Training!
30 augustus 2023
Iedere laatste vrijdag van de maand: Training!

Elke laatste vrijdag van de maand geven we om 10.30 uur een gratis online training in het gebruik van onze producten. Zie het als een […]

Licenties Teams Rooms
21 december 2022
Licenties Teams Rooms

Microsoft voert wijzigingen door in de licentiestructuur van Teams Rooms. De huidige Standard & Premium licenties maken plaats voor Basic en Pro. De mogelijkheden per […]

Veelgestelde vragen

Tegenwoordig werken we steeds vaker online samen. Het wordt steeds normaler om met veel nieuwe mensen met verschillende skills contact te hebben. Het is veel makkelijker om een online meeting te plannen dan elkaar fysiek op te zoeken. Om die reden zien we steeds meer vergaderruimtes ingericht met Collaboration tools en videoconferentie oplossingen. De laatste tijd wint de kleinere ruimte met deze apparatuur aan populariteit; de zogenaamde huddle room.


Lees meer

Het aansluiten van uw laptop op een tv kan op twee manieren: verbinden met een kabel of draadloos verbinden.


Lees meer

Webinar betekenis: een samenvoeging van “web” en “seminar”. Het is een workshop, lezing, college of iets anders van informatieve aard waar alleen online publiek bij aanwezig is. Een webinar kan vooraf opgenomen zijn, maar meestal wordt deze live uitgezonden.


Lees meer