Videobellen en vergaderen bij SIDN

Iedereen goed zichtbaar en verstaanbaar

in de vergaderruimte

De opdracht?

Na goede ervaringen met een eerdere installatie voor SIDN kwamen zij bij ons met de vraag om ook de andere vergaderruimtes in te richten. De eerder gemaakte ruimte is voorzien van een whiteboardwand met geïntegreerd display. Daarmee kunnen eenvoudig aantekeningen worden gemaakt bij een presentatie. De vraag aan ons was om in twee andere ruimtes een zelfde oplossing te maken, maar dan met de mogelijkheid om ook te kunnen videobellen. Belangrijk hierbij was dat er meerdere videocall platforms gebruikt konden worden.

De klant?

Stichting Internet Domeinregistratie Nederland (SIDN) deelt expertise over domeinen, domeinnamen en internetgerelateerde onderwerpen en met zo’n 95 medewerkers regelen zij de registratie van .nl domeinnamen.

De oplossing?

In beide ruimtes hebben we gebruik gemaakt van een usb videoconferentie oplossing. In deze ruimtes hebben we de installatie ook weer verwerkt in een whiteboardwand met display in het midden. Op de tafel hebben we een touchscreen geplaatst voor de bediening. In de tafel zijn de nodige aansluitingen aanwezig.

Wanneer er in de ruimte vergaderd en gepresenteerd wordt zonder videoconferentie kiest men op het touchscreen voor “presenteren”. Op het beeldscherm staat met een afbeelding beknopt uitgelegd welke kabel je aan moet sluiten. De kabels zijn voorzien van een kleur. Hierdoor is het voor iedereen duidelijk en te begrijpen.

Wanneer er wel wordt gekozen voor videobellen, dan krijgt de gebruiker op het scherm te zien dat de usb kabel aangesloten dient te worden op de laptop. Na het aansluiten van de usb kabel krijgt de laptop toegang tot de camera en microfoon van de ruimte. De camera zit in  ook in het whiteboard verwerkt en kan bediend worden via het touchscreen. De microfoon hangt aan het plafond boven de vergadertafel en zorgt ervoor dat iedereen in de ruimte verstaanbaar is.

Deze oplossing is ideaal voor bedrijven waar flexibiliteit in verschillende videocall platforms gewenst is. Microsoft Teams, Google Hangouts, Zoom en alle andere platforms kunnen door middel van de usb kabel aangesloten worden op de camera en microfoon.

Andere cases

Dit deden we voor anderen

Hieronder vind je een overzicht van onze cases. Interesse in één van onze oplossingen? Neem dan contact op met GISB.

Klantbeoordeling
Op basis van 72 reviews
9,5