Presenteren én livestreamen in een collegezaal van PGOsupport

PGOsupport

Het belang van multifunctionaliteit en gebruikersgemak in collegezalen

De opdracht?

  • Realiseer een collegezaal waarin we kunnen presenteren en livestreamen.
  • Zorg ervoor dat ook slechthorenden de les kunnen volgen via een ringleiding.
  • Maak het systeem makkelijk te bedienen voor iedereen.
  • Zorg dat de AV-techniek van de losse collegezalen aan elkaar te koppelen zijn.

De klant?

PGOsupport is een onafhankelijke netwerkorganisatie die patiënten- en cliëntenorganisaties adviseert over versterking van hun strategische positie, het verenigingsmanagement, organisatieontwikkeling en inbreng van het cliëntenperspectief door middel van bijeenkomsten en cursussen. Samen met Totaal Kantoorinrichting richtte GISB drie collegezalen in bij PGOsupport in Utrecht. Multifunctionaliteit en gebruikersgemak waren hierbij heel belangrijk.

Multifunctionele collegezalen

Twee collegezalen zijn door middel van een schuifwand aan elkaar te koppelen.
Wanneer de twee zalen gekoppeld zijn, zorgt het systeem van GISB ervoor dat in de gehele zaal perfect beeld en geluid is. Bij een gescheiden situatie schakelt alles direct weer terug naar de juiste instelling, zodat in beide collegezalen separaat beeld en geluid is.

Gebruikersgemak door middel van videostream en ringleiding

Speciaal voor de minder mobiele cliënten is in één van de collegezalen een videostream opgezet. Met behulp van een camera en diverse microfoons zijn de meetings of colleges live op afstand te volgen. Bovendien wordt ook het beeld van de presentatie in de videostream meegestuurd.

Voor een glasheldere projectie zijn er twee Panasonic laserprojectoren geplaatst. Deze projectoren zijn in enkele seconden klaar voor gebruik.

Daarnaast is speciaal voor slechthorende cliënten een ringleiding in de vloer geïntegreerd. Alle gesprekken in de zaal worden via de microfoons opgevangen en weer uitgezonden op de ringleiding. Iedere cliënt kan daardoor perfect volgen wat er gebeurt.

Tenslotte zijn alle technische mogelijkheden perfect verwerkt in één supersimpel bedieningspaneel. Zo kan iedere eindgebruiker zeer eenvoudig het systeem besturen.

Eenvoudige bediening

Alle technische mogelijkheden zijn perfect verwerkt in een zeer eenvoudig te bedienen systeem. Zo kan iedere eindgebruiker zeer eenvoudig het systeem besturen.

Klant van het eerste uur

Lees hier het interview met Cathy Kool, facilitair manager bij PGO Support over haar ervaring.

Andere cases

Dit deden we voor anderen

Hieronder vind je een overzicht van onze cases. Interesse in één van onze oplossingen? Neem dan contact op met GISB.

Klantbeoordeling
Op basis van 72 reviews
9,5