Livestreamen en presenteren bij MessageBird

Messagebird

Mobiele oplossing

De opdracht?

In de presentatieruimte van MessageBird wordt wekelijks een All Hands gehouden. Hierbij worden de werknemers door de CEO op de hoogte gesteld over de vorderingen binnen het jonge en snelgroeiende bedrijf. Deze wekelijkse bijeenkomst moest zowel intern als extern live te volgen zijn voor alle werknemers. Hierbij werd de hulp van GISB ingeroepen.

De belangrijkste eisen die aan de oplossing werden gesteld waren mobiliteit en de mogelijkheid om te livestreamen. De installatie moest op verschillende plekken binnen het bedrijf gebruikt kunnen worden voor recording, livestreaming en presentatiedoeleinden. Daarnaast moest de presentatie ook in andere werelddelen waarin het bedrijf actief is live te volgen zijn.

De klant?

MessageBird verzorgt de communicatie tussen bedrijven en hun klanten via (sms) berichten. Het bedrijf is in 2011 opgericht en het hoofdkantoor is gevestigd in Amsterdam.

 

De oplossing?

De centrale bediening van onze installatie is een touchscreen op een mobiele flightcase. Vanuit hier wordt de techniek aangesloten en geregeld. Omdat het een mobiele opstelling is, hebben we gebruik gemaakt van een kleurgecodeerd aansluitpaneel. De kabels die hierop aangesloten moeten worden komen overeen met de codering op het aansluitpaneel. Op deze manier kan iedereen met de installatie overweg.

Op de flightcase worden de luidsprekers, mobiele displays, projectiescherm, camera, afkijkscherm en presentatielaptop aangesloten. De spreker kan de presentatiepreview via zijn afkijkscherm volgen terwijl het publiek de presentatie via de mobiele displays of projectie ziet. In de flightcase is onder andere een recorder verwerkt waarmee de presentatie direct live kan worden uitgezonden. De livestream wordt centraal gestart en beindigd op het touchscreen. Ook de bediening van de camera is via het touchscreen te regelen

Met een druk op de knop

Wanneer de installatie wordt opgestart door op start te drukken wordt alles automatisch klaar gezet.

  • De livestream wordt klaargezet
  • De geluidsinstallatie wordt ingeschakeld op het juiste volume
  • De microfoons worden ingeschakeld op het juiste volume
  • De projector is binnen enkele seconden klaar voor gebruik
  • Op het touchscreen is de camera te bedienen en te previewen

Andere cases

Dit deden we voor anderen

Hieronder vind je een overzicht van onze cases. Interesse in één van onze oplossingen? Neem dan contact op met GISB.

Klantbeoordeling
Op basis van 72 reviews
9,5