FAQ

Wat moet er voorbereid worden voordat een informatiescherm geplaatst wordt?

  • Op de plek waar het scherm komt te hangen moeten twee stroompunten en een datapunt aanwezig zijn. Voor de standaard hoogte hiervan verwijzen we naar de FAQ “Op welke hoogte wordt een scherm geplaatst?”. LET OP: het midden van deze aansluitingen bepaalt ook het midden van het informatiescherm.

 

  • Het datapunt moet gelabeld zijn. Bij voorkeur is deze al gepatcht.

 

  • Het datapunt (de Leftclick player) moet toegang hebben tot het internet. Daarnaast moet hij toegang hebben tot het netwerk waar de data vandaan komt, bijvoorbeeld het intranet van het bedrijf. Zie voor technische uitleg de twee artikelen hieronder.

 

  • De namen en emailadressen doorgeven van de personen die toegang tot het scherm en de content moeten krijgen. Daarmee kunnen wij de accounts aanmaken.

 

Extra informatie

IP instellingen

LeftClick maakt gebruik van een synchronisatie. Deze synchronisatie verloopt over een TLS verbinding. Deze verloopt over poort 443 (TCP) naar de domeinen: *.leftclick.eu en *.leftclick.cloud.

Firewall

IP adressen zijn dynamisch en hebben geen vaste range. Doordat de cloud dynamisch schaalt op basis van de behoefte komen er IP adressen bij en vervallen deze weer. Indien u enkel een Firewall gebruikt dan dient u de volgende uitgaande regel toe te staan: 0.0.0.0/0 443(tcp)

Proxy

Maakt u gebruik van een proxy dan dient u minimaal de volgende adressen vrij te geven: *.leftclick.eu en *.leftclick.cloud
Let op, https inspectie is niet mogelijk omdat we geen klant specifieke Certificate Authorities kunnen importeren.

Connectie flow naar interne/externe data

In de beschreven tekst hierboven is de verplichte communicatie uitgelegd om met het CMS te contacten.

Digital Signage Players en RoomGuides kunnen ook informatie ophalen van andere netwerk resources. Dit kan zowel via de proxy als door een firewall worden ingeperkt.

In dit schema verbind een player of RoomGuide met de externe data source via de BLAUWE lijn. De firewall (of proxy indien gebruikt) staat de uitgaande connectie toe van de interne IP reeks naar de bestemming. De content kan een Web Service zijn maar ook Exchange (Office365) of elke andere vorm van data.

De GROENE lijn in het voorbeeld toont de route voor het ophalen van interne On-Premise data. In git geval staat de Proxy (of een firewall) toe dat de interne On-Premise data opgehaald mag worden door de Player of RoomGuide. De data blijft op de locatie en gaat NIET via de LeftClick Cloud dienst. De Player en RoomGuide halen zelf direct de data op via het interne netwerk. Door gebruik te maken van deze communicatie flow heeft u de voordelen van de Cloud dienst met bijvoorbeeld de updates en de veiligheid van uw data binnen uw locatie met strikte regels voor een gegarandeerde connectie flow.

Deze connectie flow wordt ook getest en gemonitord door onze ISO27001/NEN7510 certificering.

Klantbeoordeling
Op basis van 24 reviews
9,2

Nieuws

Webinar videoconferentie oplossingen
27 september 2020
Webinar videoconferentie oplossingen

Op 1 september gaven we een online presentatie over de verschillende videoconferentie oplossingen voor vergaderruimtes. Op deze pagina kun je de presentatie terug kijken. Stel […]

GISB is Barco Silver en CX partner!
27 augustus 2020
GISB is Barco Silver en CX partner!

Wij zijn officieel Barco CX partner en mogen de nieuwste ClickShare Conference CX lijn leveren! Met dit nieuwe product uit de ClickShare-reeks kun je niet […]

Veelgestelde vragen

Niet alle tablets hebben de mogelijkheid om via een kabel aangesloten te worden op een extern beeldscherm of tv. Om te weten of u uw tablet kunt aansluiten op een tv moeten we eerst weten welke mogelijkheden de tablet heeft. Daarom maken we onderscheid tussen de meest gebruikte tablets.


Lees meer

Tegenwoordig werken we steeds vaker online samen. Het wordt steeds normaler om met veel nieuwe mensen met verschillende skills contact te hebben. Het is veel makkelijker om een online meeting te plannen dan elkaar fysiek op te zoeken. Om die reden zien we steeds meer vergaderruimtes ingericht met Collaboration tools en videoconferentie oplossingen. De laatste tijd wint de kleinere ruimte met deze apparatuur aan populariteit; de zogenaamde huddle room.


Lees meer

Het aansluiten van uw laptop op een tv kan op twee manieren: verbinden met een kabel of draadloos verbinden.


Lees meer

Webinar betekenis: een samenvoeging van “web” en “seminar”. Het is een workshop, lezing, college of iets anders van informatieve aard waar alleen online publiek bij aanwezig is. Een webinar kan vooraf opgenomen zijn, maar meestal wordt deze live uitgezonden.


Lees meer

De betekenis van narrowcasting? Narrowcasting is een moderne manier om informatie en reclame uitingen te verspreiden via beeldschermen. Dit kan informatie voor uw eigen personeel zijn of voor bezoekers. Narrowcasting klinkt misschien onbekend, maar u heeft er waarschijnlijk al dagelijks mee te maken.


Lees meer