FAQ

Narrowcasting betekenis: wat is narrowcasting?

De betekenis van narrowcasting? Narrowcasting is een moderne manier om informatie en reclame uitingen te verspreiden via beeldschermen. Dit kan informatie voor uw eigen personeel zijn of voor bezoekers. Narrowcasting klinkt misschien onbekend, maar u heeft er waarschijnlijk al dagelijks mee te maken.

Denk bijvoorbeeld aan:

  • De nieuwste fashion op een display in een kledingwinkel
  • Een scherm met vertrektijden op een vliegveld
  • De schermen in een hotel die het weerbericht en nieuws afwisselend weergeven
  • Het scherm met roosterwijzigingen in een school
  • De planning van de ruimtes in een conferentiecentrum

De informatie wordt verpakt in een mooi jasje, eventueel met bewegend beeld. De layout van de content kan helemaal in uw huisstijl worden gemaakt, waardoor de schermen naadloos aansluiten bij uw bedrijf. Daardoor krijgt u direct de aandacht van iedereen die langs het scherm loopt. Binnen no-time heeft u uw doelgroep bereikt.

Een informatiescherm is aangesloten op een mediaspeler. Dit is een kleine computer die via internet gekoppeld is aan een narrowcastingplatform. Wij maken gebruik van diverse narrowcastingplatforms. Met de software die hierbij zit zijn alle schermen toegankelijk. De informatie die op een scherm te zien is, komt veelal van live-feeds. Op die manier heeft u er geen omkijken meer naar en blijft de content up to date.

Heb ik een abonnement nodig?

Voor de meeste platforms waar wij mee werken heeft u een abonnement nodig. Als de toepassing heel eenvoudig is, zijn er echter ook abonnementsvrije oplossingen.

Kan dit op de bestaande beeldschermen aangesloten worden?

Als de schermen een HDMI aansluiting hebben dan kan dat. Wij zorgen bij installatie altijd dat de beeldschermen in- en uitgeschakeld worden door de mediaspeler. Dit laatste kan meestal niet als u de bestaande beeldschermen wilt hergebruiken.

Kan narrowcasting op wifi aangesloten worden?

Deze mogelijkheid verschilt per speler. Ons advies is om altijd een bekabelde verbinding te gebruiken. Dit om de betrouwbaarheid en snelheid van het systeem te garanderen.

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Wilt u meer weten over wat narrowcasting is en de bijbehorende kosten? Kijk op onze pagina “informatieschermen” of neem contact met ons op.

Klantbeoordeling
Op basis van 24 reviews
9,2

Nieuws

Webinar videoconferentie oplossingen
27 september 2020
Webinar videoconferentie oplossingen

Op 1 september gaven we een online presentatie over de verschillende videoconferentie oplossingen voor vergaderruimtes. Op deze pagina kun je de presentatie terug kijken. Stel […]

GISB is Barco Silver en CX partner!
27 augustus 2020
GISB is Barco Silver en CX partner!

Wij zijn officieel Barco CX partner en mogen de nieuwste ClickShare Conference CX lijn leveren! Met dit nieuwe product uit de ClickShare-reeks kun je niet […]

Veelgestelde vragen

Niet alle tablets hebben de mogelijkheid om via een kabel aangesloten te worden op een extern beeldscherm of tv. Om te weten of u uw tablet kunt aansluiten op een tv moeten we eerst weten welke mogelijkheden de tablet heeft. Daarom maken we onderscheid tussen de meest gebruikte tablets.


Lees meer

Tegenwoordig werken we steeds vaker online samen. Het wordt steeds normaler om met veel nieuwe mensen met verschillende skills contact te hebben. Het is veel makkelijker om een online meeting te plannen dan elkaar fysiek op te zoeken. Om die reden zien we steeds meer vergaderruimtes ingericht met Collaboration tools en videoconferentie oplossingen. De laatste tijd wint de kleinere ruimte met deze apparatuur aan populariteit; de zogenaamde huddle room.


Lees meer

Het aansluiten van uw laptop op een tv kan op twee manieren: verbinden met een kabel of draadloos verbinden.


Lees meer

Webinar betekenis: een samenvoeging van “web” en “seminar”. Het is een workshop, lezing, college of iets anders van informatieve aard waar alleen online publiek bij aanwezig is. Een webinar kan vooraf opgenomen zijn, maar meestal wordt deze live uitgezonden.


Lees meer