FAQ

Computer aansluiten op tv, hoe doe ik dat?

Computer bedraad aansluiten op tv

Op de vraag ´Hoe moet ik mijn computer aansluiten op de tv´ is het van belang om eerst te bekijken welke aansluitingen uw tv en pc hebben. Gebruik bij voorkeur een HDMI kabel. Bijna alle tv-schermen hebben tegenwoordig HDMI. Een HDMI kabel ziet er als volgt uit:

Soms hebben uw pc en uw tv geen aansluiting gemeen. Het kan ook zo zijn dat u een VGA/DVI/Displayport aansluiting heeft. Gebruik dan een converter om de pc te kunnen aansluiten op uw tv.

Zorg dat de HDMI uitgang van de pc met een HDMI kabel aangesloten wordt op één van de HDMI ingangen van de tv. Wanneer de verbinding tussen de pc en tv gemaakt is, moeten we op de tv de input selecteren. Kijk hiervoor waar de kabel op aangesloten zit in de tv. Zit de kabel bijvoorbeeld in HDMI2? Dan selecteert u op uw afstandsbediening ingang HDMI2. Het knopje waarmee u dit kunt doen heet meestal “input” of “source” op de afstandsbediening.

PC draadloos verbinden met tv

U kunt uw pc op verschillende manieren draadloos verbinden met uw tv. Heeft u een smart-tv? Dan is de kans groot dat u zonder extra benodigdheden draadloos naar uw tv kunt streamen. Dit kan vaak met apps zoals Youtube. Hiervoor hoeven uw tv en computer alleen maar in hetzelfde wifinetwerk te zitten.

Uw PC draadloos verbinden met uw tv gaat het gemakkelijkst met een Chromecast. Hiervoor dient u een Chromecast ontvanger aan te schaffen. Deze sluit u aan op een HDMI ingang van uw tv. Vervolgens moet u de Google Chrome browser gebruiken om het beeld naar de tv te streamen. Klik in Google Chrome op de drie bolletjes rechts bovenin uw scherm. Druk vervolgens op “cast”. Hier krijgt u alle Chromecast apparaten te zien die op hetzelfde wifi netwerk zitten als uw pc. Wanneer u met het netwerk verbonden bent, kunt u nu draadloos het beeld van uw pc naar uw tv versturen. U kunt kiezen om alleen een tabblad naar de tv te streamen of juist het gehele scherm van uw pc.

Klantbeoordeling
Op basis van 24 reviews
9,2

Nieuws

Webinar videoconferentie oplossingen
27 september 2020
Webinar videoconferentie oplossingen

Op 1 september gaven we een online presentatie over de verschillende videoconferentie oplossingen voor vergaderruimtes. Op deze pagina kun je de presentatie terug kijken. Stel […]

GISB is Barco Silver en CX partner!
27 augustus 2020
GISB is Barco Silver en CX partner!

Wij zijn officieel Barco CX partner en mogen de nieuwste ClickShare Conference CX lijn leveren! Met dit nieuwe product uit de ClickShare-reeks kun je niet […]

Veelgestelde vragen

Niet alle tablets hebben de mogelijkheid om via een kabel aangesloten te worden op een extern beeldscherm of tv. Om te weten of u uw tablet kunt aansluiten op een tv moeten we eerst weten welke mogelijkheden de tablet heeft. Daarom maken we onderscheid tussen de meest gebruikte tablets.


Lees meer

Tegenwoordig werken we steeds vaker online samen. Het wordt steeds normaler om met veel nieuwe mensen met verschillende skills contact te hebben. Het is veel makkelijker om een online meeting te plannen dan elkaar fysiek op te zoeken. Om die reden zien we steeds meer vergaderruimtes ingericht met Collaboration tools en videoconferentie oplossingen. De laatste tijd wint de kleinere ruimte met deze apparatuur aan populariteit; de zogenaamde huddle room.


Lees meer

Het aansluiten van uw laptop op een tv kan op twee manieren: verbinden met een kabel of draadloos verbinden.


Lees meer

Webinar betekenis: een samenvoeging van “web” en “seminar”. Het is een workshop, lezing, college of iets anders van informatieve aard waar alleen online publiek bij aanwezig is. Een webinar kan vooraf opgenomen zijn, maar meestal wordt deze live uitgezonden.


Lees meer

De betekenis van narrowcasting? Narrowcasting is een moderne manier om informatie en reclame uitingen te verspreiden via beeldschermen. Dit kan informatie voor uw eigen personeel zijn of voor bezoekers. Narrowcasting klinkt misschien onbekend, maar u heeft er waarschijnlijk al dagelijks mee te maken.


Lees meer