Blended onderwijs

Videoconferentie

voor onderwijs en trainingen

Ben je op zoek naar een professionele oplossing om de lessen die worden gegeven in een klaslokaal te integreren in een videocall zoals Microsoft Teams? Het klaslokaal zit vol met studenten, maar er zijn ook studenten die de lessen online willen volgen. In dat geval heb je de juiste tools nodig om te zorgen dat de docent goed zichtbaar en verstaanbaar is in het klaslokaal. Maar ook een luidspreker zodat de online studenten ook hoorbaar zijn in het klaslokaal. En vergeet het whiteboard niet, deze moet natuurlijk ook zichtbaar zijn voor de online studenten.  Hiervoor hebben we een mooie én betaalbare oplossing bedacht. Een videoconferentieset op statief.

Blended learning

Les geven op afstand

Met de oplossing op deze pagina zorgen we ervoor dat de docent een extra microfoon, luidspreker en camera ter beschikking krijgt op zijn laptop of PC via een USB aansluiting. De microfoon pakt het geluid van de docent op en zorgt dat de docent vrij kan bewegen binnen 3 meter van de microfoon. De camera kan met een afstandsbediening worden bediend zodat de juiste onderdelen van de les continu zichtbaar zijn. De docent kan hierin eenvoudig schakelen tussen vooringestelde posities. Via de luidspreker zijn ook de online studenten goed hoorbaar in de klas wanneer vragen worden gesteld. Bij deze oplossing gebruik je dus een laptop of smartboard waarop de videoconferentie software geïnstalleerd staat. Dit kan eigenlijk alle software zijn die je maar kunt bedenken. Bijvoorbeeld Skype, Zoom, Go to meeting, Teams, Google Hangout. Etc. Bij het starten van de meeting, geef je in de meeting software aan dat je de camera, microfoon in het klaslokaal wil gebruiken. Doorgaans gaat dit automatisch. Daarna ben je klaar om te starten!

Een demo op locatie aanvragen?

Wil je deze set een keer proberen? Dat kan! We hebben een mobiele demo opstelling die je kunt testen. We komen er graag mee bij je langs. Neem hiervoor even contact met ons op voor een afspraak.

  Wat klanten over ons zeggen

  Als audiovisueel (AV) specialist hebben wij veel verschillende klanten voorzien van de juiste audiovisuele middelen. Benieuwd naar hun ervaringen? Lees dan onderstaande referenties.

   

  Goede communicatie en prima service!

  Kasper van Witzenburg
  De Ridder THO

  Professionele behandeling van onze wensen m.b.t. geluidvoorziening in ons museum met gebruikmaking van apparatuur uit de Shure QLXD serie.

  Johan van de Pol
  Kijk en luister museum

  GISB heeft bij ons een een Canvas video conference oplossing geplaatst en een narrow casting oplossing, en binnenkort ook op een 2de locatie van ons. Vooraf goed advies en demo in hun eigen studio, snelle reactie, alles netjes geïnstalleerd en afgeleverd met uitleg van een technicus erbij. Evt. problemen nadien worden ook netjes en snel opgelost. Zijn oplossingsgericht.

  Pascal Oligschläger
  Tenfold Group
  Klantbeoordeling
  Op basis van 53 reviews
  9,5

  Nieuws

  Iedere laatste vrijdag van de maand: Training!
  13 september 2022
  Iedere laatste vrijdag van de maand: Training!

  Elke laatste vrijdag van de maand geven we om 10.00 uur een gratis online training in het gebruikt van onze producten. Zie het als een […]

  Nieuw: training op locatie!
  5 juli 2022
  Nieuw: training op locatie!

  Je kunt wel mooie apparatuur hebben, maar als deze niet gebruikt wordt is dat natuurlijk zonde. Net als jullie willen wij niets liever dan dat […]

  Veelgestelde vragen

  Tegenwoordig werken we steeds vaker online samen. Het wordt steeds normaler om met veel nieuwe mensen met verschillende skills contact te hebben. Het is veel makkelijker om een online meeting te plannen dan elkaar fysiek op te zoeken. Om die reden zien we steeds meer vergaderruimtes ingericht met Collaboration tools en videoconferentie oplossingen. De laatste tijd wint de kleinere ruimte met deze apparatuur aan populariteit; de zogenaamde huddle room.


  Lees meer

  Het aansluiten van uw laptop op een tv kan op twee manieren: verbinden met een kabel of draadloos verbinden.


  Lees meer

  Webinar betekenis: een samenvoeging van “web” en “seminar”. Het is een workshop, lezing, college of iets anders van informatieve aard waar alleen online publiek bij aanwezig is. Een webinar kan vooraf opgenomen zijn, maar meestal wordt deze live uitgezonden.


  Lees meer